Kras

Älsklingen råkade krossa den gigantiska tavlan vi haft stående i farstun precis innan han skulle sticka till jobbet. Han var sen och han inte plocka upp det så han ringde mig, som var på väg hem från mitt jobb, och förvarnade om hur det såg ut. Puh! Mycket glas var det och det tog sin lilla stund att få undan allt vill jag lova!

Nu sitter jag iallafall och käkar en efterlängtad middag och ska alldeles strax läsa lite efterlängtade bloggar :-D

Till "Bröllopsbloggen" som kommenterade förra inlägget: MIn dator hänger sig när jag går in på din sida, samma sak hände imorse. Har ingen aning om vad det kan bero på!

Gårdagens

Hej! Gud vad glad jag blev när jag loggade in på bloggen och såg alla kommentarer! :-D (OBS: Går inte att kommentera på vissa bloggar just nu? Kanske är min dator som fuckar, så jag provar igen ikväll!)

Grönan igår gick bra! När det gäller maten så åt jag en dubbelmacka med bl a lax hemma innan jag åkte och på Grönan åt jag mjukglass :-) kändes helt OK... Jag var fegast (eller smartast...) och åkte inga läskiga grejer utan gick i Lustiga Huset, Skrattkammaren och Spökhuset (haha, paniiiiik XD!) annars höll jag mest väskor och stod i kö kändes det som... Det var inte det roligaste jag gjort i hela mitt liv igår, men jag är glad att jag följde med och var lite social för en gångs skull.

Sen var det underbart skönt att komma hem till R! Jag var vrålhungrig och slängde i mig lite nötter och efter det tog vi en kvällspromenad och handlade lite gott till middag och mys. Vi köpte min favorit, "Råttatouille" som vi sedan såg efter maten. Vi åt godis till filmen och det gick bra! Jag åt choklad som vanligt :-)  tog en Lindtchilichokladkaka 100g och några sjöfrukter sen kände jag en naturlig mättnad! Jag var jättemätt efter mat och godis, men det kändes bra ändå för att jag kunde 1. Känna mättnad och 2. Lyckades sluta, åtminstone nästan, i tid.

Jag fick inte se klart filmen av R för jag höll på att somna, haha. Gick och la mig och sov GOTT!

Idag blir det jobb 11-17, sedan hem och ladda inför lördag och söndag då jag jobbar från förmiddag till natt båda dagarna.

Trevlig helg på er!

Vill inte hindras mer

Uppe med tuppen idag. Tvungen att tvätta innan Gröna Lund då jag vet att jag inte kommer orka göra det imorgonkväll efter jobbet. Så nu sitter jag här och käkar frukost och funderar...

Tankarna kring Grönan idag är många. Tidigare hade jag aldrig åkt iväg på något sånt dagen efter att jag hade haft godisdag, då var det ju bara träning och straff som gällde. Nuförtiden har jag ju inga godisdagar, eller ska inte ha iallafall, istället så får jag äta godis o dyl när jag vill. Ett mycket mer normalt och tillåtande tankesätt, det är det verkligen, men det är ovant. Jag vet liksom inte hur man gör! Vet heller inte om jag ska käka lunch innan jag åker dit eller om jag ska äta nåt där. Hur ska de andra göra liksom... Suck, just nu känns det inte så kul det här, men jag tänker inte låta mina sjuka tankar hindra mig längre, när jag väl är där så blir det säkert skitkul!

R följer tyvärr inte med idag, men jag måste lära mig att göra saker utan honom, även om det tar emot... Jag kom förresten med förslaget att han skulle laga middag åt sin trötta tjej som vart på Grönan ikväll :-) Vi får se om han nappar och vad det isåfall blir.

Det blir kul idag! Jag ska bara vara mig själv och njuta av att jag är ledig idag. Jobbar ju hela helgen sen. 

Vad ska ni hitta på idag?

Suck (ursäkta svärorden i detta inlägg, men jag blir bara så jävla trött på infernot av ÄS/ångesttankar som snurrar i min skalle - för en bit PAJ med glass!)

Jag längtar så in i bängen till den tidpunkt då jag slipper ha jävla SKITÅNGEST för att jag ätit paj med glass till kvällsmål! :-(

(JAGFÅRÄTAPAJHÅLLKÄFTENJÄVLAÄCKLIGAFITTÄTSTÖRNING!!!!!!!!!!!)

Allt kändes så bra innan. Jag var fortfarande behagligt mätt efter middagen, men kände för något gott - vi är ju båda lediga och en god efterrätt är ju mysigt och höjer stämningen. Men inte ska jag få njuta inte! :-( Genast kommer tankar som att det var dumt att ta pajen eftersom att jag säkerligen kommer äta mycket sånt imorrn på Grönan, dumt att jag åt pajen för att jag redan ätit sött tidigare idag etc etc... "Nu kan jag lika gärna fortsätta äta när allt redan är förstört" kom också upp i skallen - den gamla godingen! Jävla hjärna! HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAATAR dessa tankar!

Jag har inte gjort nåt fel. Det är normalt att äta paj. Det är gott att äta paj. Och jag får äta PAJ eller vad jag vill imorrn också och vilken annan jävla dag somhelst livet ut. PUNKT.

Full fart!

Händer mycket roligt nu! Lunchen hos farmor blev helt OK, men maten var ingen höjdare XD och hon är en väldigt speciell dam. Nu har R fått träffa henne iallafall. Farmors älskare kom förbi och åt också...så vi fick hälsa på honom med. R var duktig och åt upp sin bananpaj, fastän han HATAR banan XD! Mmm, rätt underhållande lunch faktiskt!

Visningen var väldigt intressant! Jättefint område och trevlig lägenhet, iofs ett visningsobjekt bara, men de andra lägenheterna som ligger ute är byggda i samma stil. Vi skrev upp oss på väntelista, men tyvärr är nog chansen inte så stor att vi får någon lägenhet, för de verkade gå åt som bara den...

Vi promenerade litegrann efter visningen och tog oss sedan så småningom till vår lokala pizzeria där vi åt varsin sallad med pizzabröd - superdupergott! Kommer sakna "vår" pizzeria när vi flyttar, haha.

Imorrn blir det Gröna Lund med några (trevliga) från mitt jobb. R hänger kanske på om han orkar.

Jag har energi till saker just nu! Så härligt, hoppas det håller i sig fastän jag börjar jobba på riktigt i helgen. Det är viktigt att ha roligt, unna sig det. Skratta. Leva. Må bra.

Mitt jobb sabbar för mitt välmående och det är synd. Bara tanken på det får mig att må kasst. Måste därifrån, eller verkligen arbeta fram en strategi för att klara mig. Tycker dock att jag försökt allt... Well, well...

Har haft en toppendag iallafall. Nu ska vi gå ut med hunden en liten sväng och sedan blir det kvällsfika. Vet inte riktigt vad det blir. Lutar åt paj, men det har jag ju ätit idag redan... Iofs var den äcklig och då räknas det inte!! ;-)

Kram på er!

Falsk marknadsföring? Björntjänst...

Hm, ja, jo vi var ju på lägenhetsvisning ikväll. Blev väl lite besvikna, för lägenheten luktade rök, var rätt sliten, balkongen var liten och dessutom var det lite smutsigt och kladdigt på vissa ställen. Konstigt att man liksom inte STÄDAR ordentligt om man vill få sin lägenhet såld?! Vi kan tänka ossa att köpa den och fräscha upp den, men inte till det pris den nu ligger ute för. Vi får se vad som händer. Ny visning imorrn! :-)

Lite trött. Lång dag... Först liten joggingtur, sen jobb (bara 5 h idag iofs, men det räcker på det jävla stället...) sen visningen och sen middag på Jensen (vi är så tråååååkiga svennar! Hahaha!) Skönt att få vara hemma och läsa bloggar och mysa ;-)

Snart dags för sängen tror jag. Gääääääsp!

En femdygnsprognos: Ledig imorrn och på torsdag. Imorrn blir det som sagt visning igen och innan det lunch hos min farmor. Torsdag får väl bli en tråkdag med städning, tvätt och handling antar jag :-P Fredag jobbar jag lunch och blir ensam hemma på kvällen då R jobbar natt. Lördag och söndag långpass från tidig förmiddag till sen natt.

Puss på er!

Det är aldrig försent att ändra sig

Som barn hatade jag vanlig hårdost så mycket att jag var rädd för den, haha. Nu: Smakar ostmackorna med bregott och "Prostinnan", gurka och salt så oerhört bra, särskilt som nu som en del av min frukost!

Så visst kan saker och ting ändras. Kanske, kanske håller mitt störda förhållande till mat/godis/träning också på att förändras. Något känns annorlunda. Mognad? Jag har en väl en rätt lång bit kvar, men just nu går det iallafall framåt. Mitt jobb är ett stort hinder för de goda matvanor/vanor jag skaffat mig på semestern, men jag ska göra mitt bästa för att hinna med att äta REGELBUNDET, TILLRÄCKLIGT och VARIERAT även när jag jobbar samt inte stressa skiten ur mig. (Och sedan byta jobb så fort lägenhetsaffären är ur vägen...)

Hoppas ni får en underbar tisdag. Sköt om er och var snälla mot er själva! Kram på er mina bloggvänner!


Jag överlevde...

första dagen tillbaka efter semestern. Men fy fan vad jag hatar mitt jobb.

Imorrn jobbar jag bara lunch, har tagit ledigt kvällen (haha, bra början att komma tillbaka till jobbet och direkt ta ledigt!) för att vi ska på en lägenhetsvisning. Spännande! (Och skönt att slippa jobba kväll, kvällarna är värst...)

Usch. Jag är äckligt speedad och kommer säkert inte kunna sova. Suck.

Ja, ja. Får väl ge det ett försök. Strax..

En liten ljusglimt

Jobbångest inför imorrn såklart och så lite ångest över att det blev efterrätt idag igen. Suck. Dock fick jag just veta en trevlig nyhet, nämligen att jag vunnit en tävling hos Molly!  Jag som aldrig vinner något, tänka sig...! JÄTTEGLAD blev jag  :-D! Tack snälla!

Semesterns sista dag

Det kommer förmodligen bli en lugn dag detta... R har jobbat och kommer sova mest hela dagen, han önskar något gott att äta ikväll så det får jag väl fixa åt oss.

Tankarna snurrar. Mat. Träning. Får jag? Ska jag? Och så jobbet... Vill inte, vill inte. Vill inte!

Måste se till att göra det bästa av det nu, kämpa på så att vi kan göra våra drömmar till verklighet.


En kväll på söder

Har tillbringat kvällen vid en kolonilott i Tantolunden. Fick lite sådär halvspontant följa med min käre morbror J och hans kvinna M till en av deras vänner som har en lott där. När vi kom dit satt vännens son med vänner och drack en massa... Jag fick lite halvpanik när jag såg "ungdomarna" (OK, de var väl runt 30, men ändå...) hade inte väntat mig att behöva träffa en massa folk. Middagen blev rätt kämpig för mig. Det bjöds på matjessill,ägg, potatis och gräddfil - gott, men lite annorlunda och ovan mat för mig. Det jobbiga var att alla ville få mig att dricka en massa (bara J och M som fattade att jag ville slippa...) Det fanns bara öl och sprit och jag gillar inget av det, dessutom skulle jag åka hem själv sen och hade ingen lust att bli full. Det blev iallafall en liten nubbe (!) som jag pinade i mig. Fanns typ inget alkoholfritt att dricka, så jag fick vara törstig. Sedan blev det dessert. Kladdkaka, smaksatt med lemoncurd, som M bakat. Den var verkligen gudomligt god, men jag fick ändå ångest... Just denna situationen var väldigt pressande, att jag var där själv utan R, en massa nytt folk som ifrågasatte mitt val att inte dricka, oväntad dessert som jag inte direkt kunde tacka nej till. Kände mig trängd liksom, det var jobbigt.

Efter ett tag gick iallafall ungdomarna (som skulle föreställa 10 år äldre än mig, de var så jävla omogna, helt otroligt) och vi diskade och gick sedan hem till J och M och drack té. DET var mysigt. Hade jag fått kladdkakan då istället hade jag kanske kunnat njuta av den! Hos J och M är det alltid så trevligt och tryggt liksom, glömde nästan bort tiden. Vi lyssnade på musik och pratade en stund och sedan var jag tvungen att åka hem till vovven.

Riktig utmaning ikväll alltså. Säkert nyttigt för mig, men just nu känns det inte så kul. Ska sova strax. Imorrn är sista semesterdagen för mig. Kommenterar inte ens det.

Nattinatti.

Min historia, del 3:

"LIVET EFTER GISELA"


Sedan den dagen jag öppnade Mattillåtet så har något varit annorlunda. Det var inte bara en självhjälpsbok i mängden, utan något helt unikt. Jag sträckläste den och min första reaktion på det jag läst var ren och skär rädsla. "Vad har jag gjort mot min kropp", minns jag att jag tänkte. Plötsligt förstod jag varför jag alltid var kissnödig, varför jag såg dåligt, varför jag hetsåt, varför jag inte kunde koncentrera mig etc. Jag hade i princip alla svält- och undernäringssymptom som nämndes i boken.


Plötsligt kraschade jag. Mina batterier var slut. Jag visste vad jag var tvungen att göra, men det var ju så svårt och så läskigt... Jag började ta några myrsteg på egen hand. Minns hur spännande det var när jag åt av blodpuddingen som Matillåtet rekommenderade för järnbrist. Det var det första livsmedel jag plockade ner från "förbjudna hyllan" och det är nog därför blodpuddingen ligger mig varmt om hjärtat fortfarande.


Jag insåg att jag inte skulle klara att lägga om kosten på egen hand, så jag skrev ett mail till min nya idol - Gisela van der Ster. Minns att jag i mailet frågade om man fick komma till henne även fast man bara var "lite ätstörd". Kan inte låta bli att småle när jag tänker på vårt första möte. Jag satt där mitt emot henne, tunn och hålögd var jag, och fick räkna upp vad jag åt på en dag. "Branflingor, äpple, lättyogurt, äpple, äpple, äpple" etc. Det gick upp många ljus för mig hos Gisela och att jag nog inte bara var "lite ätstörd" var ett av dem.


Parallellt med Gisela gick jag även hos en terapeut där jag bearbetade annat än bara mat. Jag hade slutet av terminen kvar i skolan och trots att jag nu åt så ofantligt mycket bättre, så blev det tufft för mig att orka slutföra utbildningen. Det är ett heltidsjobb att bli frisk från ÄS - glöm inte det! Jag fixade att slutföra musikalstudierna och det är jag glad för, annars hade de två årens slit känts förgäves.


Under sommaren lade jag allt krut på att äta så bra jag kunde enligt Giselas matscheman. Jag gick sakta, men säkert upp i vikt och mådde bättre än på många, många år. Jag fortsatte att gå på regelbundna besök hos Gisela, men en bit in på hösten hade jag inte råd längre. Önskar nu att jag hade kunnat gå ett tag till, men jag vet att hur länge jag än hade gått så hade ansvaret att bli helt frisk ändå varit mitt i slutänden.


Jag fick nytt jobb på en restaurang och det gick inte att längre att följa Giselas matschema till punkt och pricka. Jag önskar att jag valt en annan bana än just restaurangbranschen, för restaurangfolk äter sämst av alla! Oregelbundna tider och en del tröstätning (någon kille som spökade igen...) gjorde att jag gick upp lite i vikt. Min chef påpekade en dag att jag blivit lite rundare vilket resulterade i hysteriskt gråtanfall (på jobbet), efterföljande skam och såklart en stark vilja att gå ner i vikt fort som attan. SMAL innebar fortfarande detsamma som "lyckad" och "vacker" för mig och FET innebar såklart motsatsen.


Jag gick ner lite i vikt, men Gisela-tänket hade ändå medfört någon slags spärr för vad jag kunde göra mot min kropp och så småningom började jag äta bättre igen. Kontrollen när det gällde att mäta upp maten blev dock större. Jag blev nitisk och tyckte att det var jobbigt att äta någon annanstans än hemma där jag inte visste exakt hur mycket jag fick i mig.


Hetsätandet hade upphört helt, men två dagar i veckan "passade jag på" att överäta. De sk godisdagarna var både himmel och helvete på samma gång. Underbart att äta allt förbjudet jag drömt om de godisfria dagarna, hemskt när jag insåg att jag var övermätt och att morgondagen skulle innebära ångest och träningstvång.


Jag var i en väldigt dålig relation under denna tid och jag använde som vanligt maten och träningen för att dämpa de jobbiga känslorna. Jag hade ingen kontroll på livet i allmänhet, visste inte vad jag ville göra i framtiden, visste inte hur det skulle bli med den kille jag var så hopplöst förälskad i då. Historian upprepade sig och jag försökte istället kontrollera maten. Skillnaden den här gången var att min vikt inte påverkades så mycket, antagligen kompenserade de regelbundna överätningarna de gånger jag åt mindre.


Det destruktiva förhållandet höll inte särskilt länge och väl var väl det... Istället träffade jag min sambo, R. Exakt hur vi träffades är vår lilla hemlighet, men det har varit vi från den stunden. Jag lever alltså tillsammans med denna trygga, vackra, omhändertagande man som jag älskar över allt annat. Han har fått mig att inse att jag inte är frisk än. Att det inte är normalt med det kontrollbehov och den ångest jag har inför mat och träning. Att jag har en sjuk kroppsuppfattning. Att jag är vacker. Att han älskar mig. Att han vill ha barn med mig. Ändå är de här jävla ÄS-tankarna så starka! Jag kämpar mot dem varje dag och det är tufft. Extra kämpigt nu när jag utmanar varje dag. Hatar att jag tynger R med dessa bekymmer, när det finns så mycket annat, så mycket viktigare att oroa sig för, engagera sig i och leva för. Det finns en möjlighet att vara fri, att leva utan den här ständiga mat/träningshysterin. Jag ska ta den möjligheten  - och jag ska bli fri!


Det var min historia, eller åtminstone delar av den i stora drag. Omvälvande att se det såhär svart på vitt. Det gör mig faktiskt bara ännu mer motiverad till att klara sista biten och bli helt frisk nu! Grattis till er som har orkat ta er igenom en sådan resa - ni är så starka!


Om någon har frågor är ni självklart välkomna att ställa dem.


/J



Min historia, del 2:

"SMAL - TILL VARJE PRIS!"

Under min gymnasietid var jag faktiskt normalviktig! Dock fick jag inte tillbaka mensen (som jag förlorat i mitten av åttonde klass) förrän jag började andra ring... Jag hade flyttat hemifrån, men var tvungen att åka hem på helgerna för att väga mig bl a. Jag hade alltså ett normalt bmi under hela gymnasiet, men tankarna kring mat och vikt var allt annat än friska. På ytan var jag den hälsosamma hurtbullen som satte sund framför svält! Sanningen var att jag åt hyfsat bra, förutom att jag var för rädd för fett. Jag åt stora portioner "vanlig" mat t ex köttbullar, makaroner, ketchup och grönsaker. Drack alltid mjölk till maten. Mitt nu största problem var övertränandet. I rädsla för att bli tjock (för att jag nu åt) så tränade jag extremt mycket. Dubbla pass på Friskis&Svettis trots att jag redan sprungit en runda på morgonen, hård simning, löpning, powerwalks, dans... Länge och hårt var modellen. Till slut mer eller mindre tröttnade jag. Det kom in andra saker som blev viktiga och jag drog ner lite på tempot (utan att gå upp i vikt, se där, se där...) Trean var t om en fantastiskt rolig tid med mycket tid för musiken, killar och kompisar och jag mådde bra då. Dock fanns den alltid där hängande över en, smalhetsen...


Sommaren efter gymnasiet jobbade jag arslet av mig som nisse på en stor krog. Jag blev smalare igen, vilket gladde mig då jag träffat en kille som jag var väldigt kär i - jag ville ju att han skulle tända på mig och "ju smalare desto attraktivare", tänkte jag som vanligt. Jag bodde ihop med en tjej som var vegetarian och jag bestämde mig för att bli det jag också. Min familj (särskilt min styvpappa) blev inte allt för glad, men jag var arton och myndig och åt glatt min vegetariska kost med triumf! Tyvärr blev jag inte vegetarian av *rätt anledningar, jag såg det bara som ett ypperligt tillfälle att börja laborera med maten igen och det ledde till ytterligare viktnedgång.


Jag jobbade, tränade, sjöng, dansade, festade järnet ett helt år. Fortsatte att gå ner i vikt och njöt av att vara smalast på mitt jobb. Blev bränd av en kille och en till och kanske en till, men särkilt var det fortfarande han... Att han inte ville ha mig på riktigt, det straffade jag mig själv för. Mer träning, mer jobb, mindre mat för att döva smärtan. Kontrollera det som kunde kontrolleras.  ÄS-karusellen började obemärkt snurra igång igen. 


När hösten kom flyttade jag till Stockholm. Jag hade kommit in på en sång och dansutbildning och därför gick nu flyttlasset till huvudstaden. Jag kommer ihåg mammas oroliga tonfall när hon kramade mig hejdå: "Ät nu ordentligt, annars kommer du inte att orka ha roligt".


Men jag åt inte ordenligt, inte på långa vägar. Det jag istället gjorde var att dansa ca 15 h i veckan och dessutom löpträna hårt samt försöka sköta resten av studierna. De förut helt accepterade kolhydraterna uteslöts nästan helt ur kosten. Kvar blev i princip grönsaker, frukt, lättyogurt, de mest fiberrika/kalorisnåla branflingorna och så mängder av kaffe för att hålla mig pigg. När jag efter första året i skolan fick sommarlov var jag lika mager som efter nians skolresa. "Lovet" blev ett konstant tränings och arbetsläger. Jag jobbade dag och natt på en uteservering i Stockholm och när jag inte jobbade dansade, powerwalkade eller sprang jag. Nätterna var återigen sömnlösa, de få timmar jag sov stördes av att jag vaknade badande i svett och var tvungen att gå upp och kissa flera gånger varje natt.


Denna sommar hände något "oväntat". Jag hetsåt för första gången på riktigt (det jag som yngre uppfattat som hets är i själva verket överätning och det är inte alls samma sak). Jag var sjuk och tvungen att vara hemma från jobbet en kväll. Utan att riktigt förstå hur det gick till så länsade jag min mosters kylskåp (jag var lägenhetsvakt) sedan gick jag till 7eleven och köpte allt förbjudet. Bara vräkte i mig helt abnorma mängder mat. (Konstigt? Inte särskilt... Svält och uteslutande av kolhydrater leder oftast till hetsätning - det eller döden..) Jag minns att jag skrattade som en galning en bra stund in i min första hetsätning. Det var så underbart härligt att få ÄTA! När jag några timmar senare hängde över toalettstolen och förgäves försökte kräkas så skrattade jag inte mer. Detta är förmodligen den värsta ångest jag någonsin upplevt.


Efter detta tillfälle blev jag livrädd. Det fick aldrig mer hända! Men såklart hände det igen och igen och igen... När skolan började hade jag lagt mig till med nya vanor - svält varvat med hets. Så höll jag på i kombination med att jag fortsatte att träna stenhårt. ALLT i mitt liv kretsade kring mat och träning, det fanns inget annat. Jag tränade och levde på svältkost i veckorna och på helgen när mina klasskompisar gick ut och festade stannade jag hemma, isolerade mig och hetsåt. Spydde kunde jag inte, vilket grämde mig. Känslan av smuts efter hetsningarna var så stark. Ändå kunde jag inte låta bli...


Min mamma som bor flera 100 mil bort besökte mig några dagar i Stockholm den här sommaren. Hon blev såklart utom sig av oro och maktlöshet över att hennes dotter höll på att tyna bort för andra gången. Ändå bibehöll hon ett fantastiskt lugn, hon är en makalös kvinna min mor. En dag fick jag en bok på posten med hennes avsändare. Boken hette Mattillåtet och var skriven av en kvinna vid namn Gisela van der Ster.


Slut del 2.



*Till Lorena, vill säga särskilt till dig att jag absolut inte förknippar att vara vegetarian med att ha en ätstörning. Det var fel för mig där och då att vara det, för att jag gjorde det för att obemärkt kunna fippla med maten, tacka nej när jag blev bjuden etc. <3


/J

 


Min historia, del 1:

"HÖGSTADIET "

  

Börja sjuan i ny skola var underbart första dagarna! Det var en nystart, så mycket nya människor att lära känna och inte minst en chans att visa att man var någon. Varje dag innan skolan joggade jag en sväng, det kändes bra att min kondition blev bättre och att det kanske gjorde mig smalare också. Jag hade även börjat äta godis enbart på helgerna. Kände mig duktig. Kommer ihåg att mamma (så lyckligt ovetande om vad som skulle komma) gav mig beröm för att jag hade "så bra karaktär" när jag sa nej till dessert i veckorna. I övrigt åt jag ganska mycket, hoppade aldrig över några måltider och åt alltid stora mellanmål.

  

Efter ett tag försvann nyhetens behag med skolan. Hela tiden var man bevakad och det var viktigt att inte vara "fel" och töntig och bli utstött. Jag var kluven, för jag kände inte att jag passade in bland de tuffa och inte heller bland dem som uppfattades som "töntiga". Jag var en vanlig, lite blyg tjej med ganska dåligt självförtroende. Det dröjde inte länge innan jag började sminka mig varje dag - något som jag aldrig gjort tidigare. Jag köpte även nya, sexiga kläder och högklackade skor. Jag ville se ut som de tuffa och populära, men jag ville inte vara så elak som de var. Naturligtvis hamnade jag inte i det coola gänget - något som jag faktiskt är tacksam för idag.

  

Skolan var tuff och samtidigt hade det börjat bli jobbigt hemma. Jag grälade ständigt med min styvpappa och mådde väldigt dåligt över de eskalerande konflikterna hemma. Att jag i kombination med detta även träffade min riktiga pappa allt mindre ledde till att jag bara mådde sämre och sämre för var dag som gick.

  

Jag hade börjat känna att jag verkligen var för tjock, att det var nödvändigt att jag blev smalare - fort! Jag sprang länge, började göra situps och armhävningar varje dag innan frukost och jag började äta ännu "nyttigare". Det blev allt mer en besatthet. Jag gick ner lite i vikt och mamma blev orolig. Tillsammans med min styvpappa bestämde hon att jag var tvungen att äta mer och gå upp i vikt. Jag ville absolut inte gå upp - jag var ju redan så tjock! Så jag ljög för dem och sa att jag skulle äta mer, men åt i själva verket ännu mindre och efter det så började det riktiga helvetet...

  

Åttonde klass var en pina. Vi skulle nu betygsättas och jag slet som ett djur för att få bra betyg. Samtidigt tränade jag hårdare än någonsin. Hundratals situps och armhävningar innan jag åt en tallrik fil och en knäckemacka utan något på, sedan en lång löprunda på det, en lång skoldag med alldeles för lite mat, läxor, gräl och bråk hemma. Allt var en ständig stress. Jag hade dessutom börjat med en rad tvångshandlingar förutom motionen. Jag led av en hemsk renlighetsmani, tålde knappt att någon rörde vid mig. Jag duschade i timmar varje dag (vilket ledde till ännu mer gräl hemma) och mina händer var helt sönderfrätta av starka desinfektionsmedel. Tillvaron var en enda lång mardröm och jag var en spillra av mitt forna mitt forna sunda, glada jag. Jag var alltid ledsen, orolig och arg. Inte ens mamma fick komma nära längre.

  

Ljuspunkterna i allt det hemska var min bästa vän A som alltid fanns där och musiklektionerna i skolan. Jag levde för musiken och brukade uppträda på familjekvällar och liknande. Det var underbart att få vara någon, att bli sedd och beundrad. Tack vare musiken vann jag lite självförtroende. Dock blev det ännu viktigare att vara smal och "se bra ut" (kan verkligen diskuteras hur bra jag nu såg ut med den magra kroppen...) nu när jag var i blickfånget.

  

Min vikt rasade och rasade och mina tvång blev värre och värre. Jag var djupt deprimerad och kunde inte prata med någon om det. Alla var såklart oroliga. Jag var så hysteriskt rädd för att gå upp i vikt. Jag fick träningsförbud, men sket blankt i det! Jag ljög och manipulerade alla i min omgivning. Jag var ständigt i rörelse, tränade i princip all tid då ingen såg mig. Inte konstigt att jag var totalt utmattad då jag dessutom sov fruktansvärt dåligt om nätterna - rädslan för att inte vakna i tid och hinna göra alla situps mm gjorde att jag knappt vågade somna. Min kropp var totalt utmärglad och det hände då och då att jag svimmade kortare stunder...

  

Skolresan på vårterminen av nian blev nådastöten för min anorexi. När jag kom hem från den (hade sett det som en utmaning att äta så lite som möjligt, när mamma och min styvpappa ändå inte kunde bevaka mig) var jag ett vandrande skelett. Min styvpappa och mamma ställde nu ett ultimatum: "Gå upp i vikt annars inget gymnasium!" Allt brast för mig då. Jag var så fruktansvärt utmattad och det var en sådan lättnad att få ge upp. Jag grät länge i mammas famn och tillät mig att känna hennes närhet efter så lång tid. Jag, min biologiska pappa och mamma träffades även och pratade om min sjukdom. Det kändes väldigt bra att få min riktiga pappas uppmärksamhet och omsorg, även om det såklart var av helt fel anledningar.

  

Kravet var att jag minst skulle gå upp till en viss gräns under resten av terminen och över sommaren. Varje vecka skulle jag vägas hemma (jag hatade det och så här i efterhand kan jag helt klart säga att det hade varit bättre att vägas av någon utomstående!) jag var väldigt inriktad på att få flytta hemifrån och börja gymnasiet, därför åt jag. I princip hetsåt jag mig upp till den bestämda vikten jag var tvungen att nå. Jag ville att det skulle gå fort så jag slapp bli granskad och kontrollerad, jag ville vara fri! Ändå var det härligt att få äta igen, att få tillåta sig att njuta av mat. Den sommaren bodde jag hos min mormor och åt underbart god mat och hemlagad dessert varje dag. Till hösten började jag gymnasiet med ett normalt bmi.

  

Slut del 1.

  

Tyvärr så är inte det här slutet på min ätstörningshistoria, snarare var det väl bara början, men det är jag glad att jag inte visste då! Del två av tre kommer inom kort.


/J

Snart kommer min ÄS-historia...

Ska snart börja skriva lite om min ÄS-historia här på bloggen. Jag har varit ätstörd i ca 12 år enligt min räkning. Inte alls allvarligt sjuk hela tiden, men tänket kring mat och träning har varit genomående galet. Jag vill skriva om detta, för min egen skull och för att ni ska veta hur det ligger till, hur det har varit, och hur det är idag. Tänkte dela upp historian i olika delar som jag sett att andra gjort, det gör det lättare att få en överblick.

Innan jag börjar skriva om själva ätstörningen så tänkte jag berätta hur det var innan och vad som kom att bli de utlösande faktorerna:

Jag kommer knappt ihåg hur det var att inte ständigt tänka på mat som ett problem, tragiskt men sant. Vet att jag som litet barn tyckte om nästan all mat och älskade allt godis. Det fanns aldrig några negativa tankar om mat, förutom om den mat som jag tyckte smakade illa. Jag förstod tidigt att det var något  "fiiiint" att vara smal och en förutsättning för att vara snygg (notera att denna "sanning" inte är något jag vill stå för längre). Barbiedockorna var ju tjusiga och tjocka människor var fula - enkelt... Tänkte att jag ville vara smal och vacker, men kopplade aldrig ihop det med att låta bli att äta.

Jag var ganska blyg och försiktig i skolan,  en ganska känslig tjej som samtidigt hade en dramatisk sida. Jag var ett ganska lätt offer om någon ville retas med mig. Barn är ju elaka och jag tog alltid åt mig väldigt hårt när någon sa något om mitt utseende eller t ex retade mig för att jag inte vågade dyka från bassängkanten etc.

Tyvärr kom jag väldigt tidigt i puberteten.  I slutet av fjärde klass så sa det vips! Och över sommaren till femman så hade jag växt om hela klassen. Kände mig stor och otymplig. Den plötsliga kvinnligheten gjorde bara att jag kände mig tjock och fel. Hade fortfarande inga tankar på att banta. Femman blev otroligt jobbig, jag var den enda som hade mens och kände mig utanför och ledsen. Det var ständiga bråk mellan tjejerna i klassen och jag sörjde att jag inte hade någon bästis.

Sommaren till sexan växte jag ännu mer - men nu mest på längden. Och gud vad jag åt! Kommer ihåg att jag på familjesemestern en kväll klämde i mig en gigantisk pizza, en lika stor portion glass med chokladsås, godis på det och när jag skulle sova kurrade ändå min mage! Jag var nästan stolt över att jag kunde äta så mycket. Dessutom kunde jag se i spegeln att något hade hänt, min mage gick liksom nästan inåt. Jag hade dragit ut ordenligt på längden över sommaren.

Sexan blev lite bättre än femman, men tjejbråken fortsatte. Dock gick det bättre för mig med kompisar. Intresset för killar hade också vaknat så smått. Jag började tänka på hur jag såg ut, kläder blev intressant och jag började träna för att "se bra ut". Började jogga lite lätt då och då och tog danskurser. Maktspelet mellan tjejerna i klassen var påfrestande och jag avskydde det, ändå var man tvungen att spela med till en viss gräns för att inte bli utstött. Det gällde att hävda sig. Jag hade väl inte direkt hittat något bra sätt. Så kom den dagen då jag och några tjejer stod bakom skolan och pratade. Bland dem fanns två av mina värsta "fiender" (de hade tillsammans gjort sitt bästa för att mobba ut mig i femman) och en av dem plockar fram en godispåse och bjuder alla. När påsen kommer till mig svarar jag: "Nej tack." Det var första gången jag tackade nej till godis - och exakt då som startskottet för mina ätstörningar avfyrades...

Saltsug och värdelösa mobillerverantörer

"Borde" ha varit mätt efter all god mat och dessert, men för en stund sedan fick jag ett väldigt saltsug. Har haft huvudvärk (vinet?) och vart lite illamående. Tog resterna av cashewnötterna som R köpte på City Gross. Det var ungefär precis vad jag var sugen på - så på så vis kändes det bra. Det som känns negativt är att jag nog inte tagit dem om jag inte ätit dessert förut. Uppfattar alltså omedvetet detta som en "godisdag" trots att jag verkligen försökt släppa de tankarna. Det skrämmer mig... Känns som jag bara kommer äta och äta... Dock vet jag att än så länge har detta mer generösa och regelbundna ätande enbart ökat min förbränning. Det är på gott och ont... Minsta viktminskning gör att jag snabbt "vänjer mig" vid den vikten. Alltså jobbigare när kroppen vill öka i vikt/gå tillbaka till den vikt som jag hade förut. Vet inte om jag har gått ner i vikt, men det känns nästan så (vissa dagar, imorrn kommer jag känna mig fet pg a idag...) jobbigt av just den anledningen att det triggar mig. Måste gå emot det.

Forfarande noll täckning på min "nya" mobil. Har t om provat Rs simkort i den och det funkar lika dåligt. När jag var på Phonehouse idag sa de att jag skulle använda den bifogade cdskivan för att uppdatera mjukvaran. Fanns det någon cdskiva bifogad?? Gissa. Jag avskyr Phonehouse. Och jag avskyr att behöva gå dit imorrn för femte gången på mycket kort tid. ARG!! :-(

Nåväl. Känns som att det är dags för sängen nu. MacGyver har börjat på femman, då är det verkligen dags, haha. :-)

Hoppas ni kan sova. Hoppas jag kan sova... Nattinatti.

Tröst...

Fy fan. Den här dagen har sugit så hårt. Som ni kanske förstår så har jag inte skaffat mig något nytt jobb. De erbjöd mig en lön på 106 kr i timmen. Det är skamligt för dem - och förnedrande för mig. Hur FAN kan jag som har ca 8 års arbetslivserfarenhet bli erbjuden en sådan lön!? Det är en lön som knappt en 18-åring utan erfarenhet kan klara sig på. Skamligt... Jag gjorde mitt bästa att förhandla mig till en högre lön, men det var tydligen omöjligt... Grrrr.... 

(Dagens andra lågvattenmärke är PHONEHOUSE. Sitter med en använd (?) telefon som inte har någon täckning hemma hos oss. Kul - not... Avskyr Phonehouse, de har fuckat upp allt från första stund.)

Suck. Stånk. Stön. Känns jättekämpigt att behöva fortsätta på mitt gamla jobb där jag verkligen vantrivs. Jag är riktigt låg nu och eftermiddagen urartade i en stor urladdning mellan mig och R. Skrek och grät. Allt kom på en och samma gång. Hans oro för mig gjorde sig påmind, han talade om för mig hur mycket det sliter på honom och det gjorde riktigt ont att höra. Jag fick ur mig en massa onödigt och en massa nödvändigt skit. Till slut gick jag och tog en lång dusch och grät lite mer, sen kändes det lite bättre. Vi talade lite mer civiliserat med varann och jag började laga mat.

Det blev en riktig tröstemiddag för oss. R börjar jobba imorrn och jag börjar på måndag. Tungt med stort T... Middagen bestod av rödvinsmarinerad fläskkotlett, klyftpotatis, stenugnsbakat bröd, kryddsmör/grekisk yoghurt, oliver och till detta en pava rödvin (väldigt välbehövligt). Skönt att äta gott och få bli lite flamsig av vinet. Till dessert blev det favorit i repris: Marängswiss med frysta blåbär och krossad choklad. Kaffe... R sa efter andra portionen att jag nog borde stoppa. Han sa det i all välmening, men såklart kändes det inte så kul. Skitsamma. Middagen var LYCKAD och jag åt och NJÖT, orkade inte ha ångest typ.

Ursäkta mitt inte allt för positiva inlägg. Hoppas att botten är nådd. Måste rycka upp mig för mitt eget bästa.

Kram på er

Gäsp!

R väckte mig så det blev tidig frukost framför tvn. Ska strax krypa ner igen - underbart.

Tänk på mig idag kl13.00! Behöver allt stöd jag kan få, hehe.

Små, små steg i rätt riktning

Kvällens middag blev en riktig höjdare! Pasta med rökt lax, grönsaker och en ofantligt god sås gjord på grekisk yogurt, oliver, citronskal, citronsaft och citronpeppar. MUMS! (R fick grillad kyckling för han gillar inte lax, tråkmåns ;-Pf)

Utmaningarna idag har känts förhållandevis enkla: 

* Osmacka och äpple till mellis
* Inte mätt upp något livsmedel idag, förutom riset till lunchen
* Såsen till maten ikväll (men det börjar kännas helt normalt faktiskt!)

Känns nästan lite konstigt, men det blir nog inget godis ikväll, bara läkerol, men det räknas inte... Fast ett tag var ju även det lite förbjudet så det kanske är ett litet framsteg det med.

Ha en bra kväll alla! Jag ska bara slappa och försöka att inte bli nervös inför intervjun imorrn. Kram!

Pirr!

Fick just en jobbintervju imorrn! Det finns alltså hopp? Snälla Gud, låt mig göra ett gott intryck och gör så att jag blir erbjuden en så pass bra lön att jag kan ta jobbet om jag blir erbjuden det!




Mystrött

Joggat en sväng och sedan ätit en god lunch. Nu sitter jag här i soffan och myser. Vet inte om vi ska hitta på något idag, skulle egentligen inte ha något emot att bara vara hemma och njuta.


Harry P

Vi har varit och sett nya Harry Potterfilmen ikväll. Bra tyckte jag, gäsp tyckte R :-) men men, smaken är ju bekant som baken dvs delad. Bion var alltså bra enligt mig, men något som var mindre bra var att jag satt mig rakt i en bit chokladgodis som någon kletat fast mitt på biofotöljen. Så äckligt. Tur i oturen att jag hade svarta jeans iallafall. Men vafan, städar de inte salongen eller vad??

Dagens/kvällens utmaningar.

* Ingen löpning, trots att jag hade planerat det.
* Stort pizzadegsbröd (jättegott) med ost på till min räk och äggsallad + dressing.
* Åt biogodis till bion - såklart  (men VAD är en LAGOM mängd???)

Besöket hos kuratorn gick bra. Antar att hon försöker lära känna mig, för det är bara jag som babblar... Vi får se hur det artar sig, jag behöver all hjälp jag kan få med att ta mig vidare.

Nattinatti (strax)

Morgonstund har frukost i mund

Har just mumsat frukost och det var jättegott idag av någon anledning. Hade jätteont i magen igår, idag känns det eventuellt lite bättre... Kan vara för att jag ätit mycket mjölkprodukter utan att ta mina tabletter. Eller helt enkelt ångesten över att snart behöva återvända till mitt hatade arbete.

 Ska iväg och träffa kuratorn idag kl 15. Nervöst. R pratade om att han eventuellt skulle möta upp mig efteråt och att vi skulle gå på stan lite. Restaurangbesök och dessert på det lär det bli sedan... Känns som att det redan blivit så mycket, men visst vill jag, det gör jag verkligen. Vill njuta.

Ska lägga mig och läsa en stund nu, sen får vi se vad jag hittar på. Kram

Uppdatera kanske?

Oj, har helt glömt bort bloggen idag! Så kan det gå.

Har mest vart hemma idag, läst och myst, sökt några jobb på nätet mm. En springtur blev det också och idag gick det riktigt bra, kände mig stark :-)

Mitt humör mående är väldigt ojämnt just nu, det pendlar mellan "allt är skit" och "jag älskar allt" ungefär... Snabbt går det mellan de två alternativen också, stackars R...

Ska nog läsa lite nu tror jag. Kanske tittar in senare.

Krypigt

(OBS: Om ni tycker att det är tomt på bilder just nu så är det för att min mobil (som är min enda kamera) är paj. Imorrn får jag min nya hurra! Då blir det nog bättring på bildfronten!)

Det kryper lite i armar och ben. Ångesten och rastlösheten gör sig påmind. Ändå har kvällen känts ovanligt enkel och normal, trots dessert och lite annorlunda mat.

Svärmor har varit på besök här ikväll och det börjar kännas väldigt avslappnat med henne :-) Hon är en väldigt fin person och det är alltid lika roligt att bjuda henne på middag. Ikväll frågade hon om vi alltid hade det så fint när vi åt, med mycket småplock, skålar och rolig dukning. Haha, vad skulle jag svara på det? Svaret är faktiskt nästan: Ja! Jag älskar att göra fint och lite roligt upplägg oavsett om jag äter själv, med R eller med flera. Och oavsett om det är vardagsmat eller lite festligare käk så tycker jag att man även ska unna sig själv att äta med ögonen också :-) det är faktiskt en sak som i kombination med min nya varierade kost gör det roligt att äta och minskar ångesten till viss del! Ett litet tips alltså: Lägg upp maten fint och njut med alla sinnen när du äter den!

Ikväll åt vi dvs jag, svärmor och R, lite bufféaktig mat till middag: Rostbiff, potatissallad, rökt lax, oliver, grekisk yogurt, körsbärstomater, gott bröd mm. Älskar sånt "plock" och det är bra att det nästan alltid blir rester till dagen efter också :-)! Dessert idag blev en variant på marängswiss (ännu en av Rs favoriter). Jag ställde fram glass, grädde, chokladsås, krossad mörk choklad, maränger och lite halvtinade blåbär och så fick man plocka ihop sin egen blandning. Jag hade inte så mycket maränger, mest glass, grädde och krossad choklad. När jag var nästan var klar kom jag ihåg blåbären och de var såklart supergoda med vaniljglass! Åh, vilka underbara bär! Tog lite choklad till också, men stoppade sen. Det var en rätt rejäl dessert, men inget överätande. Kändes liksom ok i magen.

Nu kryper det dock i armar och ben. Har städat kylskåpet, kände att jag var tvungen att göra något när jag ändå var så rastlös. Väldigt fint blev det. Tyvärr är krypet kvar...  Kaffet? Nja, tror mest att det är tankarna. Desserten ikväll. Vågar inte ens tänka på hur många gånger det blivit denna vecka... MEN hittills har jag faktiskt inte gått upp i vikt. Regelbundenheten i mitt ätande är BRA och att äta dessert och dricka vin på sin semester är NORMALT. Det vet jag. Egentligen. Kanske har lite panik av gammal vana bara? Rädd att jag ska bli beroende av att äta sött varje dag. MEN (igen) om jag tänker efter: vad gör det? Jag är inte i riskzonen för att bli tjock, jag har inte vågat prova att leva/äta såhär "fritt" förut och hur ska man få redo på hur det är om man inte vågar prova? JAG GÖR RÄTT! Måste försöka intala mig det.

Hm..

Ok, dagens utmaningar:

* Spontanträffade svärmor för att R råkade boka en dejt för bara oss två innan middagen. Jag hade tränat och var helt svettig. Skulle bara handla käket - ensam - och sedan gå hem, men så blev det inte. Jag fick först panik när hon ringde och sa att R sagt att jag skulle möta upp henne vid affären. Jag var ju svettig, osminkad och i mitt tycke ful. Skällde ut R i telefonen och var helt ifrån mig, så jävla obekväm. Köpte ett linne på H&M iallafall innan jag mötte upp lilla svärmor, tänkte att hon liksom skulle tycka att jag var så ofräsch annars :-S. Tokiga jag! Hon brydde sig inte alls om att jag var svettig/osminkad - såklart. Vi gick och kikade på lite grejer till hunden och gick sedan och handlade middag. (Måste erkänna att det ändå var en lättnad att få duscha och fräscha upp sig innan jag lagade maten :-) ) Det här är ett typiskt exempel på mitt kontrollbehov. Såhär håller jag på liksom. Nojar... Men det här var ju en utmaning som sagt!

* Andra utmaningen var desserten ikväll. Det var jättegott. Jag överåt inte. (Ändå känns det osäkert om det var rätt av mig att äta "ikväll igen"... Suck...) Får se vad mer det blir ikväll. Någon form av kvällsmål blir det säkerligen, jag kan inte somna med minsta sug i magen.

Vin(nande) utmaning

Dagens/kvällens utmaningar:

* Middag på restaurang (vi är sånna losers så det blev Jensen ikväll också hahaha!)

* Anslöt till två vänner på en riktigt restaurang ;-) och delade på två flaskor vitt tillsammans.

Måendet är ok. Haft en trevlig kväll och har faktiskt inte överätit eller druckit för den delen. Det är normalt att dricka vin - även om man åt dessert dagen innan, även om mina dum-tankar vill få det till något helt annat.
 
Snart: Sängen

Nu: Pussa på R.

Ett tips

Glöm inte att andas, det är inget bra! Kommer på mig själv med att liksom hålla andan hela tiden...

Jag är spänd och nervös. Mycket tankar angående jobbet i omlopp. Suck. Mat-tankar spökar också såklart, men trots veckans och gårdagens utmanande så har jag ätit som jag ska och ska forsätta så... Måste. Det är slutdaltat med min jävla ätstörning nu - för det är vad det är, en störning. Om i princip ALLT i ens liv  kretsar kring mat/träning/för mycket/för lite/rätt/fel så är man en ätstörd, oavsett hur mycket/lite man väger.

Måste pausa. R needs me ;-)

Utmanandet fortsätter...

Dagens utmaningar:

* Frukost och lunch hemma, utan att mäta något
* Ingen träning, förutom promenerande
* Middag på Jensen Boef House: Varmrätt: 200 g grillad lax med smörstekt potatis och rotfrukter, mineralvatten. Dessert: "Queens Delight" dvs en tjock, söt våffla med ett berg av mjukglass serverad med jordgubbssylt, nötter och chokladsås. Svart kaffe till det

Vi har varit på Haga en sväng idag. Promenerat i solgasset, klättrat ner i den gamla slottsruinen, tittat på Viktoria och Daniels blivande boning, trampat i fågelbajs, kysst varandra i ekotemplet mm. Sedan gick vi in till stan och käkade på Jensen alltså. Brukar inte vara så förtjust i det där stället, men idag var det riktigt bra! Mycket mat och riktigt fräscht och gott. Desserten är Rs favvo och därför tog också jag den. Nu är den min favvo också :-), den var otroligt mäktig, men så jäkla god. Önskar att jag kunde säga att allt känns frid och fröjd nu, men sanningen är den att jag har en stilla panik inom mig. JAG FÅR INTE och KAN INTE äta dessert/godis/glass/onyttigt varje dag... Eller? Känns som att jag kommer svälla upp som en ballong. Min mage känns redan som deg. Jag har ingen kontroll. Eller?

Men jag fortsätter utmana. Vart det slutar? Förhoppningsvis i något bra. Snälla gör så att det blir så...

Lite frånvarande

Om ni undrar varför jag inte är här så mycket just nu så beror det nog på att jag försöker ta vara på det sista av semsestern. Igår gjorde vi iofs inte många knop... Soooooooov, löste korsord, läste gamla Kalle Anka etc. Gårdagens utmaning blev att käka frukost, lunch, mellis, middag, mellis fastän jag mest "latat mig". Naturligtvis ska man aldrig dra in på något mål för att man tar det lite lugnare en dag, idiotiskt....

Nu ska jag käka frukost och kolla lite jobb på Platsbanken. Hörs senare!


Den bästa sommaren

I allt mitt kämpande glömmer jag att det faktiskt var längesedan jag mådde så bra som jag gör nu. Älskar R. Älskar livet.

Dagens...

...utmaningar:

* (För) sen lunch i form av en nygräddad våffla med vispgrädde och hallonsylt + svart kaffe med påtår. Allt intogs på ett café ute vid Kina slott ute på Drottningholm.

* Middag på restaurang vid 20.30-snåret.

Har hängt med svärmor och R som vanligt :-) och har alltså varit i gott sällskap. Det underlättar. Har gått upp och ner med måendet idag, men känns helt OK. Mest glad över att jag klarade våfflan utan jätteångest (trots att jag åt så mycket paj igår). Hade kunnat ta en macka istället, men jag ville prova en våffla för att R pratat så mycket om sina barndomsminnen av de där våfflorna.

Nu är det nattinatt...

Godmorgon önskar lilla apan!

Hur mycket jag än varierar min kost så är det en sak som tycks bestå - bananerna! :-D Det är min absoluta favoritfrukt och finns med som komplement till frukost och mellis så gott som varje dag.

Har provat en ny ost idag, köpte den på City Gross, den heter Prostinnan och har lite starkare smak än vanliga hushållsosten vi har hemma. Åt den på en macka med bregott, gurka och lite salt. Den var god faktiskt, jag hade inte väntat mig någon större smaksensation då den var rätt billig, men som sagt den smakade bra. På andra mackan blev det bregott, leverpastej, tomat och salt. Till det en tallrik naturell yogurt med banan (haha) och färska jordgubbar. Och en kopp Earl Grey. Jag har länge ratat svart té, men det är faktiskt gott som omväxling till mitt röda blåbärsté!

Får se vad vi hittar på här idag... Mors!

Lagom = bäst, men inte lättast...

Svärmorsbesök ikväll igen. Och jag gillar verkligen att "ställa till med kalas" :-) Ikväll blev det tacomiddag, för alla var eniga om att det var längesedan det åts tacos senast. Till dessert hade jag gjort en blåbärssmulpaj (god, men rabarber-jordgbbspajen vi hade sist var strået vassare) som jag serverade med gammaldags vaniljgräddglass och kaffe. Vi åt middag framför tvn och Allsång på Skansen, somrigt värre :-)!

Känner att jag både har lyckats och misslyckats ikväll. Av tacosen tycker jag att jag åt lagom, blev behagligt mätt (med lite rum för dessert) och drack två glass rött (alkohol är alltid en utmaning...) till. Det var blåbärspajen som "strulade". Tog en ganska stor bit först, men lite glass och en kopp kaffe. Det var gott. Lite för gott och jag kände att jag liksom ville ha mer fastän jag var mätt. Åt upp min bit + en liten bit som R lämnat + en liten bit till. Ok, det var kanske inte supermycket, men jag kände mig besviken för att jag inte "klarade" att bara ta en bit paj och sedan nöja mig med det. Nära på överätning känns det som - känns inte bra. Dock var det bara på gränsen. Att ta en bit paj extra (det blev nog ungefär en pajbit till sammanlagt) för att det är gott kanske inte är så jäkla onormalt. Dock hade det känts bättre om jag bara tagit en bit. Det hade känts mer tillåtet. Mer duktigt. Blä. :-( Men jag ska inte slå på mig själv. Det känns som att jag kommer bli tjock nu, att jag inte kan kontrollera mig, men det jag gjorde kanske var normalt? Jag vet inte!! Det är ju det att jag i stort sett äter desserter/godis etc varje dag nu och då känns det extra viktigt att det inte blir för mycket. Grubbel, grubbel... Varför känns det som att jag har gjort så fel? Känner mig så dålig och har faktiskt lite ångest... Har inte tränat idag heller som pricken över iet.  :-( JAG KOMMER INTE ATT BLI FET! JAG HAR INTE GJORT NÅGOT BROTT! JÄVLA DUMMA SKITTANKAR!

Det är annat som spökar också. Jobbet som hägrar. Fan, vad tiden går fort! Dagarna bara försvinner och semestertiden blir allt kortare. Vill inte tillbaka dit. Orkar inte med tanken ens en gång. Tungt. Men jag måste kämpa även där. Suck. Ska söka några fler jobb imorrn på Platsbanken tror jag. Skadar ju inte.

Kanske picknick imorrn. Gulp. Well, well. 

Tacos och godnachos från mig för idag!  

Ny dag, nya utmaningar!

Spännande att se vad den här dagen har att erbjuda. Måste fortsätta utmana på alla sätt. Vi får se vad det blir idag. Har ätit frukost utan att mäta - såklart ;-) Pålägg blev nya leverpastejen, mums!

Sitter och kollar lite nya jobb på Platsbanken. Vill inte tillbaka till mitt nuvarande jobb, det är en ständig ångest som hänger över mig att den här underbara semestern snart är slut (13 dagar kvar...) Mitt jobb får mig att må så jävla dåligt, jag måste verkligen försöka ta mig därifrån. Så. Inte tänka mer på det nu. Bara njuta nu. Och möjligen skicka min CV till någon arbetsgivare som verkar vettig.

Hörs senare.


Tar på krafterna att ha semester!

Jag är så tröööööött! Måste sova middag idag också känner jag. Jäklar vad vår lilla, men väldigt fullspäckade resa tog på krafterna!

Vi lämnade nyss ifrån oss hyrbilen. Snyft! Kommer sakna den :-(

Nu har jag 2 veckor kvar av min semester. Underbart är verkligen kort. Måste njuta nu. Vila. Må bra. Bli stark.

Utmanarlusta

Vet ni... Jag har nu i ca en vecka ätit godis/dessert/annorlunda mat varje dag - och jag har inte blivit ett berg av späck. Det har varit några riktigt jobbiga och ångestfyllda dagar, särskilt när jag inte hade möjlighet/hann träna som vanligt, men jag känner mig stolt att jag fixar det! Visst, jag är RÄDD för att fortsätta äta något "onyttigt" (HATAR det ordet...) varje dag, men samtidigt skulle jag vilja prova att göra det för att bevisa att inget "farligt" händer. Och egentligen finns det inget som är "onyttigt" (Läs Gisela van der Sters böcker NU för bövelen!). Jag har inte gått upp ett gram av att ha ätit som jag gjort denna vecka, snarare tvärtom. Jag har ätit regelbundet, varierat och i rikliga mängder, inget har varit förbjudet. Skulle vara skönt att ha den fria inställningen till mat jämt... Kanske ska fortsätta som jag gjort den här veckan, även om det är en skrämmande tanke...
 
Och det här med "onyttigt" hit och "onyttigt" dit... HA! Att äta onyttigt för kroppen är ju egentligen att äta ensidigt och för lite, så onyttigt borde få en annan innebörd tycker jag!

Jag älskar att variera min mat och den biten känns just nu bara rolig och peppande. Stimulerande för både kropp och sinne att slippa sitta och knapra på samma käk i tid och otid.

Nu är det alldeles strax nattinatt här. Tror jag. Ska nog läsa lite bok eller ägna mig åt min nya passion - lösa korsord-  först!

KRAM!

Hemma igen!

Så skönt! Vi har haft det jättebra och jag känner mig väldigt nöjd med den lilla resan. Utmaningarna har varit många och stora, jag har tex ätit dessert/godis minst en gång per dag, annorlunda mat mot den jag brukar äta, inte tränat förutom små promenader etc. Det har gått bra, men visst har det varit tufft till och från. Kommer säkert skriva mer om det vid ett senare tillfälle.

Nu ska jag käka lunch, läsa bloggar (!) och svara på kommentarer, sen blir det nog till att sova middag - trött! Några bilder på oss blir det inte här :-), men lite fina bilder på annat kan jag visa:









Packat och klart - nästan

Idag sticker alltså R, jag och vovven iväg på en liten resa till mina föräldrar. Vi åker ikväll och kommer hem sent på lördag natt. Vet ännu inte om jag har möjlighet att uppdatera något medan jag är borta, vi får se. Undrar hur ska jag klara mig utan min egen blogg och era bloggar?! :-D

Nu ska jag käka lunch, läsa lite bloggar och sedan ska jag packa det sista och göra matsäck åt oss.

Hoppas på en mysig resa. Det kommer garanterat att bli en stor utmaning. Inte träna som vanligt och antagligen godis o dyl varje dag. JAG KLARAR DET!

Ha det gott så länge!

Kram

Bilande svenne-bananer

Idag har vi hämtat ut den hyrbil som vi ska ha denna vecka på vår lilla tripp. När vi ändå har lyxen att vara bilburna så passade vi på att åka och handla lite bla en 14 kilos säck med hundmat. Men det bästa av allt med dagen var att jag för första gången fick komma till IKEA! Haleluja vilket ställe! R sa "vad var det jag sa", han vet ju hur pryltokig jag är. Haha, jag skulle ha kunnat stanna hur länge som helst :-D men det fick jag inte för R hehe. Innan själva IKEA-shoppandet så käkade vi på restaurangen. Skitlång kö, men helt OK mat, inget extra men fräscht och passar säkert gemene man. Förstår att IKEA är poppis, det finns ju något för alla liksom. Kamprad är en smart jäkel, det må jag säga. Nu känner jag bara att jag måste, måste, måste dit igen haha! Och dessutom längtar jag ännu mer efter det kommande lägenhetsköpet. Pryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyylar! :-)

När vi kom hem runt halv sju så tog vi ut hunden en snabbis precis innan regnet kom. När jag kom in satte jag igång att packa och det gick oväntat fort. Nästan klar faktiskt.

Nu har jag precis käkat middag. Det blev  pasta med en sås gjord på tjock grekisk yogurt, rödlök, tomat, gröna chilioliver, curry, salt och svartpeppar. Kokta sommargrönskaker till det. Helt OK smak, men jag hade gärna velat ha lite mer hetta.



Dagens utmaning låg i att jag avstod från att träna för att jag hade huvudvärk och ont i magen på förmiddagen, så jag la mig och sov istället och sen var det för sent att träna för att vi var tvungna att hämta bilen. Känns väl OK, men ändå lite irriterande att träningen inte blev av. Tycker att jag bara sett joggande människor överallt idag. Hmm...

Nu ska jag läsa lite bloggar, har nästan abstinens efter en dag! Hur ska jag klara mig på vår lilla resa?! ;-)

Meditation i blåbärsriset

R tog med mig ut i skogen för blåbärsplockning ikväll. Det var precis vad jag behövde. Fokusera på något annat än de jävla ångesttankarna och bara småprata, lyssna på fåglar, schasa bort mygg och koncentrera sig på att fylla våra skålar med bär.

Vi fick ihop lite över två liter. Nästan en liter har jag frusit in och den ska bli en ny paj någon dag efter vår lilla resa. Resten delades på två och ena halvan ska ges bort och den andra har jag påbörjat nu! Det blev blåbär med yogurt och banan. Väldigt fräscht och gott och det blir nog en del av min frukost imorrn tror jag. (Tänkte ev skippa müslin i yogurten imorrn och ta en extra macka istället=utmaning och då kan det ju passa med lite roliga grejer i yogurten... Vi får se.) Bären var hursomhelst helt fantastiska, en känsla av lyx att ha så mycket fina bär hemma nu.

Ångesten finns där. Ikväll blev det ingen paj och jag är lite besviken på mig själv för det, jag var sugen förut och då ska jag ta. Jag litar inte på mig själv bara... Men jag ska fortsätta utmana, en dag är jag där...

Oro

Smulpaj i kylskåpet. Noll kontroll. Vet inte hur man gör. Vet inte hur man är normal. Känns som att ångesten är på väg. Fan. Jag som skulle vara en snäll flickvän ikväll, hade jag bestämt. Får se hur det går med det nu :-(. Det måste gå. Han måste få vila sig från mina jävla psykproblem...


Normalt?

Sitter och käkar frukost nu som först. Kom inte i säng förrän kl 05.00. Vi tretiden inatt blev R hungrig och även jag kände att min mage började kurra, även om jag inte ville låtsas om det. Han började plocka fram rester från middagen för att göra sig lite nattamat och frågade om jag ville ha. I min hjärna var det total kortslutning. Klockan var 03.00, om jag åt mer nu skulle även nästa dag vara "förstörd" osv osv... R såg mitt ansiktsuttryck och meddelade att det faktiskt var många timmar sedan middagen och inget konstigt om jag skulle vara hungrig.
 
Det blev vitt bröd med bregott, rostbiff och fransk senap. Två stora mackor... Genast kom suget efter mer eftersom jag redan sabbat allt. Men istället för att jag skulle plocka fram smulpajen och/eller länsa godisskåpet så gick vi ut en sväng med hunden istället. Luften var klar och det var riktigt kallt. Först pratade vi väl mest om allt det jobbiga (han är så jäkla förstående just nu, min stora idol) men sedan blev det härligt flamsigt oss emellan och de vanliga tokerierna tog fart. Skönt. När vi kom hem var jag trött och somnade nästan direkt.

Idag har jag inte hunnit känna efter hur det känns. Jag åt smulpaj igår, men bara en bit. Och jag försöker intala mig att det är som R säger att det var helt normalt att ta de där nattmackorna.

.Vad ska ni hitta på idag vänner? Här ska det tvättas vad jag vet, sen får vi se. R och jag åker iväg på en liten resa kommande vecka, så vi måste ha ett gäng rena kläder med oss.

Nytt pålägg till frukosten idag: Bregott, rökt lax, sallad och gurka. Jättegott, men väldigt ovant. Ska hugga in på müslin nu, kände mig stolt när jag bara hällde på det sista som var i mjölkpaketet utan att tänka särskilt mycket. :-)

Glasstävling hos Molly!

Lämna ditt bästa glassminne hos Molly och få chans att vinna ett glassogram och en fin kokostvål! Jag har lämnat mitt, så jag kommer naturligtvis att vinna och få den goda glassen (moahahahahahahaha!) ;-D Men alla som vill kan ju försöka!

Skämt å sido, kolla in Mollys blogg. Hon har mycket klokt att säga och lägger flera gånger om dagen upp näringsrika, lite ovanliga recept. En inspirationskälla med sunda ideal dvs att kroppen behöver näringsrik mat.

Ska försöka få till den där spontana glassen någon dag, då hade det ju inte vart dumt med ett litet sponsrande glassogram :-D

Nu är det nog sängen som gäller strax, jäklar vad lätt det är att det blir lite sent. Har pratat med R om det jobbiga, gråtit lite till och blivit kramad. Känns lite bättre nu och lite sömn på det här så blir allt kanon.

Kram


Middagen, bilder

Så var kvällens middag överstökad. Återigen en trevlig stund med svärmor, sambo och vovve. Just nu känns det lite jobbigt med tankarna. Åt bara en bit paj förut, fastän jag verkligen ville ha mer. Vet ej om jag ska ta en bit till nu, är rädd för att hamna i överätandet. Vet inte vad som är normalt. Känner mig lite nedstämd, trots en bra kväll. Har t om gråtit en skvätt, men inte bara över maten utan lite annat som jag haft i tankarna. Inget allvarligt, bara inte jätteglad just nu. Här kommer iallafall den härliga måltiden i bildform:

 Rostbiff, potatissallad, pepparskinka, salami, chilioliver (lite starkare än vi hade väntat oss!), turkisk yogurt, rökt lax...

 Laxen (igen, haha) och citron, sallad med tomat, rödlök och gurka, grekisk lantbröd (rätt intetsägande)och knäckisar med smak av havssalt (supergoda!), extrasaltat bregott (the one and only). Till detta dracks det, rött och vitt vin av damerna, samt Heineken av herrn i huset.

 Rabarber och jordgubbs smulpaj. Blev väldigt smaskig. Precis lagom söt-syrlig av rabarbern. Serverades med vaniljsås och kaffe. Bästa pajen jag någonsin gjort tror jag, snygg blev den också :-)

Hoppas att ni har har/har haft en trevlig kväll, oavsett om ni myser hemma, är ute, jobbar eller vad ni gör!

Sommarmiddag

Idag har jag haft vilodag från träning, kändes behövligt. Jogga enbart på asfalt (pg a ormarna som numera huserar i skogen :-p) är inte skönt för baksidorna. Vila är dessutom bra nödvändigt för kroppens återhämtning. Sådant som jag vet, men ibland inte vågar tro på.

Frukosten idag gick bra. Dagens "nya" pålägg blev bregott, hushållsost och gurka med lite salt på. Gick jättebra :-).

Angående det här med att äta "nya" pålägg, så är en del av dem ju egentligen inte alls nya för mig. T ex ost brukade jag förut äta på "godisdagarnas" frukost. Nu jobbar jag ju på att äta sådant som ost och leverpastej varje dag, utan att den dagen skall urarta i överätning och dagen-efter-kompensation. (Ost och leverpastej är NYTTIGA och GODA livsmedel och skall icke uteslutas ur Js kost! Amen!)

Ikväll ska vi ha svärmor här på middag, vi kände att det var dags att bjuda igen :-)! Det skall bjudas på småplock av somrig mat: Rostbiff, potatissallad, rökt lax, rökt pepparskinka, salami, oliver, grekiskt lantbröd, grönsallad, grekisk yogurt mm. Till dessert blir det en jordgubb/rabarberpaj som jag har gjort! (Håller tummarna för att den blir bra..... hade köpt en ny pajform som knappt gick in i vår lilla leksaksugn, fick sätta formen högst upp i lite lägre värme, hoppas att det inte påverkat till det sämre :-S. Drygade också ut vetemjölet, som tog slut, med pyttelite graham för att R är torsk på själva smuldegen. Hoppas, hoppas att han inte märker nåt! :-P Han är kräääääääsen!)

Återkommer senare, kanske med lite bilder på den somriga menyn!


Onormalt klantig?

Jag börjar undra mer och mer om jag inte är sjukligt klumpig... Häromdagen krossade jag Rs parfymflaska i badrummet, dagen efter trampade jag in en glasbit från samma flaska rakt i foten. Kvällens händelse var inte så hemskt mycket roligare den... Kom hem efter en lyckad (!) shoppingtur, trött och hungrig. Gav R mat från vår lokala grill och satte sedan igång att laga en köttgryta åt mig. Den smakade super! Längtade efter att hugga in på min goda mat, men just som jag ska gå och sätta mig i soffan liksom halkar tallriken ur min hand. Ris, gryta och porslin sprids över vardagsrumsgolvet... Tårarna sved bakom ögonlocken när jag, utan ett ord, stängde in mig i köket och började om på nytt. R var en hjälte och städade upp skiten, medan fröken Lågt Blodsocker envist svängde ihop samma gryta igen. Nr 2 blev naturligtvis inte alls lika god, men det var åtminstone föda. Usch. Kände mig verkligen som jordens största klantarsel...

Nåja. Nu ligger maten där den ska, inte på golvet utan i magen. Mycket bättre. Har haft modevisning för R iklädd våra nyinköpta kläder -ja, även hans :-) haha. Det var skojigt.

Nu ska jag slappa. Jag darrar typ fortfarande från det som hände förut. Kan inte vara normalt. R tror att jag har för bråttom med allt typ. Vad tror ni?

Skyfall och shoppingplaner

Vi var uppe tidigt idag och gick en promenad med hunden, jag och R. Då var det soligt och fint, men behagligt svalt väder ute. R envisades med att kliva runt på de allra "ormigaste" platser i skogen. Jag hade hjärtat i halsgropen mest hela tiden och hoppade högt när jag såg en daggmask, haha :-D!

Väl hemkomna åt vi frukost framför nyhetsmorgon. Jag mätte inget (även om jag tyckte att mängden müsli och mjölk såg "konstig" ut - knashjärna). Idag blev det avokado/olja/salt som pålägg, dvs det "säkra" pålägget jag åt jämt förut. Det var inte jättegott för avokadon var lite övermogen och hade lite fadd smak, tyvärr. Imorgon kanske jag ger mig på hushållsosten som står och väntar, eller köper skivbar leverpastej (det gick ju så bra med den bredbara). Ni fattar inte hur SKÖNT det är att kunna variera sig!

Efter frukosten gick vi och la oss igen, eftersom vi verkligen gått upp i grisottan. Så underbart härligt att krypa ner igen i sköna sängen :-). Dock tog det bara en timme tills jag vaknade av ett BRAK ute! Det var åskan! Himlen hade öppnat sig och regnet fullkomligt forsade ner. Lite härligt på något sätt, naturen mår säkert bra av det. Nu skiner solen igen. Hoppas på liiiiite svalka idag åtminstone.

På schemat idag står egentligen bara shopping... Ska gå själv till närmaste köpcentrat och shoppa kläder, hur nu det ska gå. Jag är taggad idag iallafall :-)

Men först: Lunch.

Oväntade känslor

Ikväll har jag utmanat rejält. Har haft en superduper kväll hos svärmor, som vanligt <3. Skrattat och pratat en massa och dessutom fått ett par jeans! Skitsnygga svarta Lee-jeans som svärmor köpt second hand. Blev jätteglad :-)

Maten var en stor utmaning och jag måste erkänna att jag först blev lite rädd när jag såg att det var kött och potatis. Vi blev iallafall bjudna på följande:
Marinerad, stekt fläskfile med hemmagjord klyftpotatis (färskpotatis i ugn, med bla smör och basilika), tomat och rödlökssallad. Kranvatten.
Har väldigt svårt för just kött och potatis, mest för att jag inte tycker att det är lite menlöst (då känns det extra "onödigt"), men det här var riktigt gott, somrigt och smakrikt. Desserten var dock det bästa:
Princesstårta (från bageri), en och en halv bit + rosen (tack älskling!) samt två koppar svart kaffe.
Det var ljuvligt! Tårtan hade exakt lagom proportioner av vaniljkräm, grädde, marsipan och sockerkaka. Själva sockerkaksbottnen hade en förnimmelse av citron som var helt delikat! :-P

Största utmaningen ikväll blir/är/var att inte fortsätta äta mer godis. Tror inte det ska bli något problem, känner jag mig hungrig så kommer jag ta yogurt/macka/frukt el dyl som ett litet kvällsmål. Kändes normalt med 1,5 bitar tårta. Tänkte först skippa att ta om, men det var gott och den första biten jag fick var inte så stor, så till slut (när R frågat för tredje gången) tog jag en bit till. Det smakade så bra ikväll och jag är nöjd att jag klarade utmaningen. Ångesten lär väl komma, men då får jag handskas med det där och då.

När vi vandrade hemåt så pratade R och jag mycket om hur jag ska handskas med mina problem. Jag har hans stöd och han är insatt i hur jag har det, det känns jättebra. Skönt när han kramade om mig efter tårtan, skönt att han inte ser på en eventuell viktuppgång som något fruktansvärt, skönt att jag har någon "normal" som kan tala om för mig att mitt beteende och mina tankar ibland är helt sjuka. Jag älskar honom och jag är så tacksam att jag har honom/får vara hans.

Just nu är jag väldigt hoppfull. Tänk att lite tårta kan göra så mycket för självförtroendet ;-)

Kram och godnatt (strax)

 Sommarbukett som svärmor plockat


Ny dag nya bekymmer, eh eller bara de gamla vanliga...

Hallå alla.. Varmt idag eller? Näääää...  Jag masade mig till tvättstugan nyss och har lagt i  fyra maskiner tvätt som rullar nu. Väldigt trist att tvätta, men det behövdes. 

Vi ska förmodligen till Rs mamma på middag ikväll. That means annorlunda mat och efterrätt = godisdag idag också. Det är kaos i mitt huvud nu, fullkomligt tumult. Jag funderar starkt på att släppa godisdagarna helt, men jag är så jäkla rädd att jag ska tappa kontrollen och bli fet om jag tillåter mig att äta godis o dyl när jag vill. Vet ju att nästa vecka hos mina föräldrar så kommer det bli godis, desserter etc varje dag. :-( Det känns inget bra. En fördel med mina godisdagar är att jag åtminstone för det mesta kan njuta av det goda då... Eller jag vet inte.

Hade tänkt springa idag, men vilken normal människa ger sig ut i den här värmen? Precis... Blir nog inget av med det. Utan träning känns hela den här grejen ännu värre, dubbelt värre! Mer godis och mindre träning!! Kontrollen skriker igen: "VAFAN HÅLLER DU PÅ MED, DU KOMMER BLI FET, HÖR DU DET, FET!!!!!!"

Behöver kanske inte upplysa om att den här dagen inte känns sådär väldigt lovande. Suck.


Hem ljuva hem...

Nu har vi käkat middag. Pastasallad blev det, somrigt och gott. R åt med bacon och ketchup, jag åt min med tonfisk och hemmagjord sås på tjock turkisk yogurt, citron och rödlök. Pastan mättes inte upp, men jag vet ungefär hur mycket det blev, så det var lite fusk. Var lite jobbigt att lägga upp på tallriken för det såg så otroligt mycket ut, men pastamängden var (ca 100g okokt som jag ska äta) helt normal - och det var ju mycket annat gott i salladen också. Har ätit upp allt nu och känner mig inte övermätt alls.



Det blev en lång, svettig shoppingrunda i affärer inne i city idag. R köpte tokmycket kläder, jag hittade bara ett billigt rosa linne. Hm, jag är verkligen sämst på shopping...

Någon glass blev det inte :-( är lite besviken på mig själv. Hade nog vågat mig på en yogurtglass från gallerian, men när jag hintade lite om glass till R så sa han att han inte var sugen och då kändes det fel att bara jag skulle ta (ja, ja knashjärna igen, jag vet) När vi gick hem så talade jag om för honom att jag hade velat ha en glass fastän det inte var "godisdag" och han tyckte att det hade varit en jättebra idé. Just det där med att kunna ta en, eller två godisrelaterade saker vet R att har jag svårast för. Jag har hittills kört stenhårt på antingen/eller-principen, dvs tar jag en glass (oavsett om det är en Piggelin eller Daimstrut, så "måste" jag fortsätta med t ex pizza till middag och efterrätt eller godis på det. Lite så... För att passa på,på något sätt. Vill komma ifrån det där och mer äta när jag är sugen. Jag vill kunna äta mycket godis (det är ju gott!!) då och då, men inte att det måste vara allt eller inget hela tiden. Det blir liksom ett tvång på något sätt och tvång är aldrig bra. 

Nu ska jag fixa lite kaffe åt R och lite kvällis till mig, sen bums i säng. Trött idag. Tror det är tankarna som mal och mal som tröttar ut mig och tar min energi.

Planer?

Min sjusovare till karl har lite svårt att bestämma vad vi ska göra idag.

Har nyss käkat lunch - vägrar gå ut hungrig och hitta på något, det bara sabbar allt. Blir fullkomligt GALEN på mina jävla mat/träningstankar just nu, de har då inte blivit färre sedan jag började med listan! Hoppas att de kommer upphöra eller åtminstone minska efter ett tag. Jag vet ju att jag gör rätt som äntligen tar tag i det här. Märker ju att min kropp mår bra av att äta oftare och mer allsidigt till exempel. Varför nojar jag så mycket då?? Jävla ätstörning/kontrollbehov!! Tar så mycket av tid och kraft... Bläääää.

Maten har hittills gått bra, mätte dock upp cous-cousen till min lunch. Ris, cous-cous och bulgur är det svåraste att inte mäta har jag märkt, pasta går konstigt nog lättare. (Hur gör "vanligt" folk? Mäter de upp sånna saker?) Müslin till frukosten går rätt bra att inte mäta upp nu, detsamma med oljan som jag ringlar över grönsakerna till lunch.

Funderar mycket över de här ångestframkallande "godisdagarna". Nu har det blivit så att jag ätit som vanligt under dagen och sedan ätit godis efter middagen. Funderar på att öka godisdagarna till tre stycken jag vet ju att det ändå kommer bli mer godis och annorlunda mat under semestern (läskigt), men jag vet inte... Igår var jag ju jättesugen på choklad och det var verkligen gott, men dagen efter är alltid jobbig. Känns som jag inte är värd att äta egentligen (nu GÖR jag ju ALLTID det iallafall, det är bara en jobbig känsla...) och det leder till en del depp och känsla av misslyckande.

Skulle gärna vilja utmana med en glass av något slag till mellis idag, trots att det inte är godisdag officiellt. Både för att det skulle vara gott och trevligt, men även för att bevisa för mig själv att jag kan. Om jag nu kan? Jag behöver ju inte ta den största glassen, kanske börja med en Solero eller yogurtglass eller så? Vad tycker ni?

Nu ska jag göra lunch till R också och sedan ska vi sticka iväg någonstans. Håll tummarna för mig! Kram

Remember yesterday and think about tomorrow, but you have to LIVE TODAY!

Eftersom idag blev en lugn hemmadag och kväll så vill R att vi hittar på något imorrn. Jag håller egentligen med om det, men tanken på eventuella mat/godissituationer skrämmer mig lite... Det här är verkligen ett typiskt exempel på hur mycket ätstörningen och kontrollen sabbar för mig. Jag har haft godisdag idag och därför så känns det extra viktigt att äta nyttigt och kontrollerat imorrn. Tanken på att bli utsatt för t ex glassätning eller dylikt känns jobbig. Även att jag inte vet hur/vad/när jag ska äta imorrn stör mig, så länge jag bestämmer i förväg att jag t ex ska äta mellis så går det bra, men det spontana har jag jätte jättesvårt för. (Den ultimata utmaningen för mig skulle ju egentligen vara att äta en glass imorrn, utan att göra hela dagen till godisdag...men jag vet inte om jag är där än...) Det är riktigt drygt att jag vet på förhand att morgondagen kommer att domineras av mattankar. Jag tänker dock försöka att göra det bästa av det, försöka äta regelbundet och tillräckligt. Kommer ångesten så kommer den. Och blir det godisdag imorrn också så kommer inget farligt att hända. Ångesten i sig är inte farlig, men ack så obehaglig.

Ni kanske tycker att "ja, men hon skulle ju ändra det där med godisdagarna" och visst, det har jag tänkt. Dock har jag valt att fokusera på fem av listans punkter till att börja med. Det går faktiskt bra med de fem punkterna, ska jobba in dem i ca två veckor till och sedan ta fem nya hade jag tänkt. Låter det bra?

Jo en sak till angående det här med mina jäkla godisdagar... Jag funderar på att tillåta mig själv att ha tre godisdagar i veckan, det kanske känns lättare och mer naturligt att få äta godis lite oftare. Det kanske avdramatiserar det hela en smula? Vad tror ni?? Synpunkter?

Leva i nuet kanske? Damn, vad svårt det är för en avdankad anorektiker(blink till Lorena ;-) och kontrollfreak som jag!!! Kanske får uppdatera listan med den punkten: Carpe diem, liksom... Mmmm, tåls att tänkas på hörrni.
 

RSS 2.0