Kärlek

GBs klassisk vanilj, lite vispad grädde, några maränger och...mörk choklad med cocoa nibs - en klockren kombination! Gudagott...

Synd att man alltid måste få dessa "påföljder" i form av överdriven tankeverksamhet/ångest över det man ätit och över hur morgondagen kommer att se ut.

Nåja. Har hanterat känslorna genom att säga till R precis hur mina tankar går. Utan gråt eller överdrivna ordalag, bara helt enkelt sagt vad som rör sig i min skalle just nu. Låter ju helt kocko när jag säger det högt, men, men.. 
Just NU känner jag såhär inför mat. Just nu. Inte för alltid. Det får vara jobbigt nu. Jag kommer att övervinna detta. Även om det tar lite tid.

Gick bra hos kuratorn idag. Hon är OK faktiskt. Känns som att det är värt att fortsätta gå hos henne, åtminstone ett tag till.

Min självkänsla och självförtroende ska ta mig tusan boostas nu. Det kommer att hjälpa mig. Tips???

Nu ska det mysas en smula här... Svarar på era fina kommentarer lite senare.

<3

Helg ;-)

Två lediga dagar nu, så det blir en liten minihelg så här i början av veckan :-) härligt...

Har vart ute och sprungit en liten runda på förmiddagen. Det var jättefint höstväder och fint på så sätt, men mina ben var tunga och trötta från igår så det blev ingen vidare fart. Sitter nu hemma och käkar lunch (gissa vad?) och ska strax bege mig till kuratorn sen göra lite andra ärenden efter det.

Tillbaka ikväll! Då ska det myyyyyyysas!


Ahhhh!

Fy fan vilken stressig och hemsk kväll :-(!! Dock helt ljuvligt skööööööööönt att nu få sitta hemma i soffan och nattmysa och fika. 900 spänn (dricks) rikare också, fantastiskt!

Dagspasset var lugnt och jag fick gott om tid att äta lunch. När jag åt kändes det som att det blev "för mycket", men egentligen blev jag absolut inte för mätt. Ändå gick jag med den där känslan flera timmar och kände att jag gjort "fel". Naturligtvis gjorde jag inget fel - tvärtom - jag lyssnade på min kropp och åt när jag var hungrig och ville äta... Skrämmande att det är så lätt att liksom manipulera sig själv med tankarna...

Nu är jag väldigt glad att jag åt rejält, annars hade jag aldrig klarat det här kvällen. Kastade i mig ett mellanmål när det var som stressigast ikväll och det kändes som en nödvändig påfyllning, synd bara att jag inte hann tugga. DET ÄR BRA ATT ÄTA REGELBUNDET! Och det är vad som gäller för mig numer! Var tredje-fjärde timme är lagom att äta tycker jag. Sen kanske man inte alltid kan följa det, men man kan åtminstone ha det som mål att oftast göra det.

Kuratorn imorrn. Vi får se vad det ger. Sist blev det ju jobbigt efteråt, men det kanske är lite så det funkar när man jobbar med sig själv?

Nattinatt..

Det är inte inbillning

Jag ÄR starkare nu! :-D

Fredag som känns som söndag

Blir ju så när man jobbar enligt våra scheman. Onsdag kändes som fredag (jobbade bara på dagen) och torsdag som lördag och idag känns helt klart som en klassisk söndag för mig. Nu väntar jobb lördag och söndag (eller kanske ska säga måndag och tisdag? Nu blev det snurrigt...). Ska försöka komma i säng i hyfsad tid ikväll, men det brukar vara svårt när man vet att man borde gå och lägga sig.

Dagen har gått bra. En del dumma tankar som vanligt, men inget som har tagit över. Försöker tänka positivt och sunt och det funkar då och då. Jag måste hålla i nu. Jag är nära.

Har hunnit med dagens bestyr utan stress. Hann även mysa med R innan han stack till jobbet :-) vi har det fint tillsammans, han är min största glädje... Så oerhört tacksam för det vi har <3

Sovmorgon

Har sovit länge för att vara jag och därmed blev det sen frukost (fikade ju jättesent inatt med R så inte så konstigt att jag kunde sova längre idag egentligen) känner mig lite småseg fortfarande så jag kryper nog ner och myser en stund vid min sovande karl :-) Att ligga tätt intill min R är något av det bästa jag vet <3 Tyvärr jobb för honom inatt, så bäst att passa på när tillfälle bjuds!

Annars ska idag uträttas:

* Löprunda
* Mathandling
* Gå ut med vovven
* Laga lunch
* Tvätta
* Städa
* Laga middag
mm.




Pizza Hut

Middagen ikväll intogs på det populära pizzastället som jag inte besökt på säkert 10 år. Anledningen att det blev just där var att det var fullsatt på typ alla andra ställen. Efter att ha gått och strosat på stan i flera timmar var jag rejält frusen och hungrig så jag klagade inte när vi slutligen landade på Pizza Hut vid Hötorget. Jag åt en pizza med kyckling, mozzarella, grön paprika och svamp och R tog en Hawaii. Ingen av oss blev dock mätt så vi tog in en Hawaii till och delade på den. Kändes förvånansvärt OK. Kanske för att jag verkligen var hungrig.



Kanske blir lite fika med något gott nu när vi är hemma och myser.... Gårdagen och idag blir ju lite som Rs och min "helg" då vi båda är lediga tillsammans. Och på helgen är det faktiskt jävligt normal att äta desserter och mysa till det lite extra!!

Hm... Ni kanske tycker att vi inte gör annat än att käka "onyttig" (vad nu DET innebär) mat och godis, men jag skriver ju ofta om just när det händer för att det är stora utmaningar för mig. I snitt blir det godis o dyl 2-4 dagar i veckan för mig just nu, men jag har inte längre några regler för hur ofta jag får äta sådant. Jag vill ju bli fri och begränsningar är inte det jag behöver...

Eh. Varför ursäktar jag mig? Jag får äta vad jag vill när jag vill. "Du har ingen redovisningsplikt" som Gisela skulle ha sagt ;-)!  

Imorrn jobbar R. Jag ska tvätta och städa, usch, men det behövs. Ska även hinna med en joggingrunda och handling samt försöka ta det lugnt och ladda inför lördag-söndag då jag jobbar heldagar.

Kram på er!


AJ!

Började dagen med att sätta osthyveln rakt in i tummen. Inte skönt, inte skönt alls.... En stunds blodtorkande och tredubbla plåster senare sitter jag nu med öm tumme och äter frukost. Vaknade jättetidigt idag, 05.30, med ett sug i magen. Så det var upp och göra frukost, för ligga kvar i sängen hungrig funkar inte för mig.

Känner mig lite dålig som dels åt mer än R igår och dessutom måste gå upp jättetidigt och käka för att jag var så hungrig. Måste sluta jämföra mig sådär, det gynnar inte mig - bara min ÄS.

Ska strax krypa ner till min älskade igen. Vi är båda lediga idag. Vet inte vad vi ska hitta på, vet inte om även denna dag kommer att innehålla någon godis/annorlunda mat-utmaning. Hoppas nästan det, dels är det ju gott ;-P och dels tar det mig framåt.

Har förresten redan utmanat lite smått med nytt bröd till frullen, men det var en baggis faktiskt :-)

Ha en bra dag alla, see you later! Förresten, bjuder på en bild från lördagskvällen. Har på mig en oerhört färgglad mundering, ränder på tvären och allt vad det innebär...Nojade en del över att det skulle "lägga på kilon" etc. R hjälpte mig välja klänningen i affären och jag måste säga att trots alla nojor över att se min kropp i provrummets speglar så var jag sedan mycket nöjd med köpet, kände jag mig färgstark (no shit! Haha!) och ganska fin senare på kvällen... R sa att jag såg cool ut :-) jag säger att jag ser ut som en blandning av en kurvig Pippi Långstrump och en stickad garntomte :-D!


Uppdatering

Käkar marängswiss och har småångest, egentligen inget nytt under solen alltså, hehe ;-) Annars... Hm... R och jag skulle ha sett "Bilar" men dvdn funkade inte så nu får vi se vad vi hittar på istället... Mysigt att bara vara hemma tillsammans egentligen. (Älskade R, om du visste hur glad jag blev för det du sa till mig idag! <3)

Funderar. Det är möjligt att jag nog har gått upp lite i vikt (eller så är det mensen, could be) det som förvånar mig är att det känns rätt ok. Känner mig ändå smal och fast, bara mer fyllig på vissa ställen liksom (kan vara inbillning, min kroppsuppfattning är ju som bekant obefintlig...men, men). Visst, jag är fortfarande ångestfylld och rädd inför ett normalt ätande (VAD är DET???), men jag kan inte annat än känna uppskattning för den växande styrkan och orken i min kropp. Och den ökande längtan efter att bli gravid pockar också på... Inte så himla smart att leva på gränsen till undervikt om du vill kunna bli gravid!

Ok. Så här känner jag idag. Imorrn kanske jag vill va Kate Moss, men det tar vi då! ;-) Ikväll MÖRBULTAR och LEMLÄSTAR vi ätstörningen!!!!!!! :-D

Lite ledsen

Upptäcker att jag har sårat en person. Inget kul alls och det var verkligen inte min mening, snarare tvärtom - jag ville hjälpa, men har misslyckats. Det är svårt att nå fram och jag känner en stor maktlöshet just nu. Fan för ätstörningar. Fan..

Äntligen hemma

Som jag älskar den här stunden på dagen. Stressa ner efter en galet stressig dag. Äntligen få andas ut, läsa bloggar och natt-fika.

Skriver mer imorrn.

Puss på er!

Stabilt

Magen känns bättre och nu sitter jag och käkar middag - blodpudding med tillbehör. Gott.

Vad gör ni ikväll?

Småäter...

Nu ligger även en ostmacka och ett äpple i magen. Avskyr att inte äta "som vanligt", men det får bli små mål ofta idag, det är enda sättet.

Känns lite bättre i magen nu, istället kom en annan magvärk - den över jobbet :-( Tänker på vad de säger om mig när jag inte är där, att jag säkert fejkar sjukdom etc. Tänker även på de välbehövda timmar jag förlorar idag. Jobbiga tankar, men det löser sig nog...

Snäll mat

Försöker med en portion yogurt, banan och müsli. Och en kopp té. Är fan helt skakig.

Kontrollen säger att jag borde äta nån nyttig ordentlig lunch istället för att ta lite müsli och börja småäta, men HALLÅ!!!! Jag är magsjuk, ge dig ÄS-helvete!

Till kvällen hoppas jag på att ha blivit bättre. Hatar detta. Har ni några tips på snäll mat man kan äta när man har vart magsjuk? Lorena sa kokt potatis, men jag är inget potatisfan så gärna andra tips också :-) annars blir det potäter, hehe.

Upp-och-ner-mage

Min mage gör något slags uppror -igen. Sitter och funderar på om jag verkligen kan åka till jobbet...

Gårdagens

Middagen på restaurang (30-årsfesten) igår blev en stor utmaning, men det var rätt kul också (värdparet var jättetrevliga och vi ska ses alla fyra någon gång snart, ser faktiskt fram emot det!!) Vi var 20 personer på en restaurang där vi käkade och sedan gick vi vidare till ett annat ställe där de andra drack öl.
 
+ Åt som vanligt på dagen innan festen
+ Åt bland folk jag inte känner + samtidigt vara social och trevlig och låtsas vara ångestfri. Det gick OK!
+ Maten var inte särskilt god, men jag var jättehungrig och åt upp allt ändå. Ingen aning om hur mycket det var!
+ Tog dessert fastän jag ätit rejäla desserter både i onsdags och fredags. Tänkte först hoppa över och bara ta kaffe, men dels vill jag inte vara tråkig och dels kom lite "passa-på-tankar". Så jag tog alltså dessert ändå.
+ Smakade på Rs BaileysCoffee
+ Efter att R och jag kom hem och hade gått ut med hunden så tog vi varsin nattamacka (vitt bröd med smör) och té.

- Valde inte det jag egentligen ville ha på menyn (vågade inte...)
- Desserten var liten och inte tillräckligt god för att vara värd kalorierna (typ...säger knashjärnan alltså)
- Vågade inte dricka någon alkohol ( mer än det jag smakade av Rs kaffedrink)
- Ville egentligen ta en nattamacka till efter hundpromenaden (det var liksom gott), men gjorde det inte för att R bara tog en. Så jag åt en massa frukt och läkerol istället. Dumt. Ledde bara till "förmycket-tankar"...

Är rädd nu. För att ångesten ska komma och så. Ändå känns det bra. Har utmanat rejält och planerar att fortsätta med det! Ska verkligen försöka att vara ärlig mot R och tala om när det är ÄSen/kontrollen som styr mig. Kanske borde tala om varför jag inte ville dricka? Ok, jag var ju inte jättesugen, men jag kanske kunde ha tagit ett glas vin. (Dock tycker jag att man ALDRIG ska känna sig tvungen att dricka alkohol. Att jag inte ville dricka beror ju på min ÄS, hade jag avstått av någon annan anledning hade det vart helt OK!) 

Hoppas på en bra dag. Jag ska äta bra. Något annat finns inte.


Panikshopping

30-årsfest i kväll och jag har inget att ha på mig och R har inga hela kallingar :-) så efter lunch ska vi iväg och panikshoppa. Håll tummarna för att jag/vi hittar något!

Vad gör ni denna lördag?


Kvällens Meny


Varmrätt

Gräddig Fiskgryta med smak av bl a saffran, vitlök och tomat
Stenugnsbakat bröd med smör
Sallat

Loka Citron

Dessert

7elevens Brownielängd med vispad grädde

Kaffe

Bonus

Frukt, påtår på kaffet och kanske en snutt kaka till

Övrigt

Jag har världens bästa man :-) ikväll fick jag en spontan
gåva av min älskling, nämligen:
"Stora Kokboken" (ICA förlag)
över 700 sidor matglädje - jag blev
JÄTTEGLAD!

Middagen blev lyckad och svärmor älskade min fiskgryta :-) Hon är gullig hon!

Minus

Har lite av en tjockdag. Att det förmodligen blir dessert imorrn
på 30-års kalaset gör inte saken lättare...
Kämpigt.


No more

R ringde mig på jobbet och sa att han tänkte att vi skulle bjuda hem svärmor imorgon kväll efter att jag jobbat. Svärmor är världens bästa och det finns ingen anledning till att jag inte skulle vilja att hon kom och åt middag hos oss. Ändå skyllde jag på att det nog skulle bli för stressigt, att jag hade saker att göra etc. Egentlig orsak: Min rädsla för att behöva äta annorlunda mat och dessert... ("Det blir för mycket godis den här veckan!!" :-S) Jag fick ångest och ringde upp R igen och sa sanningen den här gången. Han svarade mig att "då ska vi verkligen bjuda hem mamma imorrn!" Och visst har han rätt. Det finns ingen annat alternativ än att gå emot vad ÄS/kontroll säger... Det är hårt och läskigt, men att t ex säga nej till sociala grejer som jag egentligen vill göra - det får vara slut med det nu.

R hjälper mig, det ordnar sig imorrn. Måste tänka så. Måste våga nu. Jag klarar det. Jag blir inte tjock. Det är inte att förlora...

Kram på er


Ikväll blir det inget klokt bloggat

Måste catcha upp med min karl.

Puss på er

Längtan

Jobbat idag.. Tankarna har mest kretsat kring moderskap :-) Jag vill ha barn. Vill det. Haha, idag har jag tänkt så mycket på det så att jag nästan skulle vara beredd att tillverka ett på en gång. Men stressa ska vi inte. Vill att allt ska bli så bra som möjligt kring bebisen. Vill helst ha börjat plugga och vill definitvt att vi har flyttat innan vi skaffar barn.

Det gläder mig väldigt mycket att längtan efter barn börjar överstiga rädslan. Finns hopp för knashjärnan :-) Och varför skulle förresten just jag inte kunna klara det som min mamma, min mammas mamma, min mammas mammas mamma etc klarat?! Ingen har sagt att det kommer att bli lätt, men jag VILL och det kommer att funka!

Övrigt: Idag har jag ätit bra. Var inte så hungrig som jag brukar när jag kom hem, men äter ändå. Har såklart jobbiga tankar hela tiden, men jag försöker tänka som så att de jobbiga tankarna inte blir så jävla mycket bättre om jag låter bli att äta - nästan tvärtom!)

Strax: Nattinatti.


Ny dag

Trött efter gårdagens ångest och gråt.

Just käkat frukost här hemma, skönare än att äta den på jobbet. Jobbar 10-23 idag. Väldigt omotiverad, men ska försöka skingra tankarna och bara köra på. Äta bra. Försöka att inte stressa för mycket. Försöka koppla av på rasterna.

Tack för alla stöttande kommentarer - NI ÄR BÄST!

Kramar

Varning

Spänd, hög andning. Ångest på G. Hungrig/sugen fastän jag t om åt extra till middagen... Ingen bra kväll. Tänker och tänker och tänker. Känner mig hjälplös och fast i något som är omöjligt att ta sig ur. Jag är så rädd. Har inte känt så här på länge. Vill typ hetsa! Fastän jag äter så jävla mycket bättre nu!

Besöket hos kuratorn. Vi pratade om mina känslor inför att bli gravid = tappa all kontroll, bli fet, slapp...men trots rädslorna, tänk att få föda Rs barn! Jag vill ju det. Vill det verkligen. Bära barnet, föda barnet. Vara mamma. Kontrollen/ÄSen vill inte tillåta mig att känna längtan efter barn, den vill bara påminna mig om hur misslyckad jag kommer bli. Fet och slapp. "R kommer inte vilja ha dig sen", säger kontrollen också... Hemska tankar.

Jag är så jävla fast i den här ÄS/kontrollskiten! Och DET är sanningen! Visst, visst...Kuratorn tycker att jag ska vara nöjd med det jag åstadkommit under sommaren, men jag kan inte tänka så just nu. För va fan spelar det för roll?! Jag mår ju inte direkt bättre psykiskt! Och tankarna på att spontanäta godis t ex känns betydligt mer avlägsna nu än på semestern. Igår åt jag choklad och det var planerat sedan ca en vecka tillbaka. Blir så trött på mig själv! Hatar mig själv för att jag bara förstör allting och inte bara kan skärpa till mig.

JAG KLARAR INTE DET HÄR!

Varenda måltid är planerad och kontrollerad. Visst, mer varierad och visst äter jag mer nu... Men tillräckligt? Jag vet inte...
Äta när man är hungrig, sluta när man är mätt...Enkelt. Svårt.

Vill ha hjälp. Orkar inte.

Trötthet

Besök hos kuratorn idag, nog det bästa besöket hittills. Orkar inte gå in på vad vi talade om något närmare just nu. Efter kuratorbesöket infann sig nämligen en väldig trötthet. Så jag ska nog vila en stund nu.

Svaren!

Tack ni tappra som frågat! :-) Här kommer svaren på frågestunden! Kram på er!

Lorenas frågor:

*EXAKT var bor du? Soyyr :p var tvungen, ignore this!
Ok :-) *ignorerar* Men du vet väl redan?? Skrev jag inte det i mail till dig? :-) Nejjuste, det var bara mitt namn va?

*Vad hade du för "roll" på högstadiet respektive gymnasiet?
Jag har aldrig varit den mest populära/coolaste om man säger så, lite halvmesig snarare. Etiketter som jag dragits med under åren kan däremot ha varit: "Hon som är jättesmal/har anorexi" (högstadiet då..)  "Känsliga tjejen" "Hälsofreaket" "Pluggisen/lärarnas favorit". Min vän A sa dock till mig häromdagen att folk där jag kommer ifrån fortfarande pratar om mig som "hon som sjunger", vilket gör mig oerhört varm om hjärtat - jag var mer än min sjukdom trots allt!

*Vilken film gråter du till?
Haha, jag har ganska lätt att gråta så det kan bli till lite vadsomhelst :-) men senast kom det en liten skvätt från ögat när jag såg Råttatouille :-D! (Tycker att den filmen har ett väldigt bra budskap och jag blev rörd okej?!)

*(obligatorisk) Vad är det viktigaste Gisela har "lärt" dig? Kan ha frågar förut, men glömt.
Hon har lärt mig så jäkla mycket! Jag har väl mer eller mindre Gisela att tacka för att jag lever idag. Hon förändrade min värld, det är bara så... Lärdomar: Att man SKA äta allsidigt regelbundet och tillräckligt. Tugga maten. Inte vara rädd för fett. Inte vara rädd för att äta sig mätt. Att kroppen VISST behöver kolhydrater! Etc, etc. Kan inte välja en sak bara. Allt jag trodde mig veta om "nyttig mat" etc vände hon upp och ner - och det var en jävla tur!

*Vilka länder vill du besöka?
Skulle hemskt gärna åka till Frankrike igen!
 
Sedan har jag aldrig varit i Storbrittanien, så dit skulle jag vilja åka. Skulle vilja åka till London och gå på musikal bl a :-)
Skottland med slott och grejer lockar också :-D! Liten dröm att få bo i ett skottskt slott... Myyyyys...

*Hur står du politiskt? Om du står någonstans dvs :)
Jag står troligtvis lite till vänster i de flesta frågor.. Om jag står någonstans :-)

Sarahs frågor:

Vilket är ditt finaste barndomsminne?
Vilken härlig fråga! Jag har tänkt och tänkt, men kommer egentligen inte på något specifikt minne, bara att det har med min mormor <3 att göra. Mormor har under hela min uppväxt varit en av mina bästa vänner och är det fortfarande, även om jag inte träffar henne lika ofta numer. Har delat så fantastiskt mycket fina upplevelser och stunder med henne. Det skär i mig att se att hon börjar bli gammal, jag vill ju ha henne kvar...


Vad vill du ägna dig åt yrkesmässigt i framtiden?
Mitt drömyrke är sjukgymnast. Ska bara komma in på utbildningen!!

Vilken årstid trivs gillar du mest?
Sen vår och tidig höst. Tycker om den krispiga fräscheten i båda.

Favoritmat? (ja, brist på fantasi)
Många saker, men grekisk sallad med ett gott bröd eller Rs hemmagjorda pizza står högt i kurs! Och mammas lasagne och paella!!

Favoritgodis/snacks? (same here)
Lindts chilichoklad, marängswiss, kladdkaka, rabarberpaj...med mera och åter mera ;-) Härligt att jag som ÄLSKAR och alltid älskat sötsaker vågar tillåta mig dem. Love it!

Intressen?
Pyssla i köket, läsa, sjunga, skriva, läsa bloggar, löpträning, och min älskade R <3,

Vilken är den finaste komplimang du har fått?
Hm, ofta är det nog de gånger jag känner mig som fulast/fetast/mest oattraktiv etc som R kläcker ur sig ett "Du är verkligen extra fin idag, älskling..." I början trodde jag att han drev med mig, men det gööör han inte. Helt sjukt. Och det är klart att jag måste ta det som en komplimang att han tycker att jag är vacker t om när jag ÄR ful, höhö...

Vad är det pinsammaste du varit med om?
Hahaha... Tycker att jag gör bort mig regelbundet, men inga större grejer. Är rätt klantigSist jag gjorde bort mig rejält var på jobbet då jag tappade en gigantisk hög med säkert 10 porslinstallrikar rakt i golvet inför en fullsatt uteservering... Det var sådäääääär kul! 


Louises frågor:

hur länge har du varit tillsammans med R?
Snart 2 år

hur träffades ni?
Vía nätet :-)

var du öppen om din ÄS redan från början?
Ja, hyfsat öppen, men det tog ett tag innan han förstod hur pass drabbad jag ändå är/har varit. Nu är han mer insatt än någon annan och stöttar mig fullt ut.

hur mkt shoppar du för varje månad?
Mat för en förmögenhet. Kläder för 0:- i snitt :-) Jag är en dålig shopperska, men en jävligt duktig liten fru som alltid ser till att kylen är full, haha!

Och...hur dålig jag än må vara på att handla kläder så skulle jag kunna lägga ut hur mycket pengar somhelst på prylar :-) Mitt första besök på IKEA var som att komma in i himmelriket, fniss... Älskar butiker som Stockhome och Lagerhaus, men har tyvärr inte ekonomin att handla alla underbara små tingestar jag skulle vilja..

vilken kroppsdel är du mest nöjd över?
Är ganska nöjd med rumpan och tuttarna oftast, men det beror på vilken dag du frågar.

Lenas frågor:

favvofärg?
Jag tycker mycket om svart faktiskt :-) och rött! Och grönt! Och blått! Haha... Inte så förtjust i orange/gult/brunt däremot, passar inte i de färgerna. Och vitt undviker jag helst på kläder eftersom jag är en slarva som inte kan hålla mig ren! :-D

drömresmål? 
Se ovan! 

drömyrke?
Förr i tiden drömde jag om att bli sångerska, skådespelerska, regissör, tv-kock, författare mm! Är dock lite mer realistisk nu och har börjat drömma om att bli sjukgymnast istället :-)

Vad har du haft som motivation o för mål när du är helt frisk från din ÄS.. Tex om du sagt att du ska göra nåt speciellt eller så.. 
Största motivationen är väl att jag inbillar mig att livet skulle bli lite lättare utan ÄSen :-) men jag kanske borde skaffa mig en "morot"? Hm, vill dock kunna unna mig saker trots att jag inte är fri än, så jag tror inte jag kommer lägga mer press på mig än vad som redan är... Bästa moroten är kanske just den att få leva ett liv som fri.

Mollys frågor:

*hur ser du på framtiden? alltså, vad vill du göra, hur vill du bo osv
Jag vill arbeta som sjukgymnast, bo i en bostadsrätt nära Stockholms innerstad med R <3 såklart, samt vovve och ett eller möjligen två barn :-)

*vad gick du på gymnasiet?
Estetiska programmet

*något husdjur?
En stor, snäll hund

*tre positiva saker med dig?
Jag har humor, jag är (oftast) snäll och jag är envis!

(Det var allt för den här gången! Kul med frågestund, men svårare än jag trodde att ge bra svar)


Obligatorisk Frågestund!

Tänkte ha en liten frågestund här på bloggen för första gången, det är ju nästan ett måste att ha en sådan när man bloggat ett tag!
(Kommer dock inte att svara på vad jag heter, exakt var jag bor och dylikt :-) så de frågorna kan ni skippa...)

På SÖNDAG kväll när jag är ledig <3 tänkte jag besvara frågorna (om jag får några dvs!) Så varsågoda att fråga på om det är något ni undrar över! Ska bli jättespännande :-D!

Nattinatti!

Kvälls-snabbis...

Haha, inga snuskiga tankar nu! Jag syftade bara på att jag tittar in här lite snabbt och önskar alla en god natt!

Tack för kommentarer och tack för receptet!

Fre-lör är det jobb. Långa dagar, så det blir nog inte så mycket bloggande förrän på söndag (fast jag brukar ju inte kunna hålla mig så nåt litet inlägg blir det nog :-P).

Kram på er. Godnatt! (Nu ska jag krypa ner hos R..mys..)


Kanske har tappat huvudet...

...som gör detta trots att jag bloggar anonymt, men här är jag (eller åtminstone delar av mig!)



Observera att jag nu inte vill inte få några kommentarer om att jag inte är tillräckligt underviktig för att lida av en ätstörning  tack! Har förklarat många gånger här i bloggen att jag har ett normalt bmi numera. Faktum är att det mesta av en ätstörning inte sitter i vikten utan i skallen... Anorektisk är jag alltså tack och lov inte längre, men tyvärr...ack så störd...jobbar på det som bekant! 

Ikväll har jag ätit två av mina absoluta favoriträtter...

Kvällens Meny

Varmrätt
"Supersallad" gjord på fetaost, kalamataoliver, machésallad, romansallad, tomater och gurka
serveras med stenugnsbakat surdegsbröd

Loka Päron

Dessert
"Megaswiss" eller marängswiss med variation
Gammaldags vaniljglass, vispad grädde,maränger, banan och krossad 70% choklad

Kaffe

Bonus
Lycka, MÄTT och inte allt för mycket ångest

:-)









Kroppsuppfattning och kontrollbehov

Jag minns en bildlektion i åttonde klass. Bilden jag målade föreställde mig själv bakifrån på väg mot något diffust och okänt (kommer inte ihåg varför jag målade just detta, men vi hade väl fått någon uppgift...) Det var svårt att måla min kropp, jag gjorde mitt bästa, tyckte att jag nog kommit ganska nära sanningen. Min bildlärare kom förbi min plats och betraktade bilden: "Det är en väldigt intressant bild, J, och en väldigt fin tjej där på bilden, men om det där är du så ska du nog ta bort lite..." hon pekade med pennan längs med sidorna av den målade kroppen "här och här. Det är en fin bild du har målat, men det är inte så du ser ut." Jag tittade oförstående på henne, hon såg bekymrad och lite ledsen ut. Jag fattade noll. Vadå ta bort? Jag hade ju verkligen försökt att inte ritamig själv för smal, ville ju liksom inte att någon skulle få för sig att jag trodde att jag var smalare än jag i själva verket var! Förvirringen var total. Och kroppsuppfattningen lika med noll.

Är den bättre idag då? Något bättre är den, det kan jag ärligt säga. Efter att ha levt med ÄS i närmare 12 år av mitt 25åriga liv så har det efter hand gått upp för mig att jag själv är väldigt dålig på att avgöra hur jag ser ut. Vissa dagar kan jag se att jag är smal, t om önska några pluskilon på valda ställen. Det knepiga är de övriga dagarna... De dagar då jag liksom sväller medan jag tittar mig i spegeln. De dagarna det känns som att jag lagt på mig kilovis med rent fett över hela kroppen. Naturligtvis sitter det i huvudet, det är min knäppa ÄS-hjärna som ibland freakar ur (mer och mer sällan dock).  Det skrämmer mig att jag inte kan se hur min kropp verkligen ser ut. "Då kommer du ju inte kunna se när du väl blir fet på riktigt heller!" skriker ÄS. Nej visst...

Jag äter nu. Regelbundet och varierat. Ibland för mycket. Ibland för lite. Jag äter fastän min kroppsuppfattning fortfarande är extremt dålig och jag äter fastän ångesten river inom mig och säger att jag gör fel. Jag äter ändå, för kroppsupfattningen blir inte sämre ju bättre du äter - tvärtom. När hjärnan får mat så kan kroppen se vad den inte kunnat se innan.

Och jag kan se att jag är smal. Inte tjock.

Idag.

Det jobbiga är att jag ständigt "lever i framtiden" mitt konrollbehov skiter egentligen i om jag är smal idag, det kontrollbehovet vill veta är att jag är smal imorgon, nästa år och för alltid också!

Som att DET var allt som räknades.

Suck.

Oro

Vaknade vid halv fem med oro i kroppen. Oro som förmodligen bottnar i lite allt möjligt: Maten (hur ska dagen se ut??Vad är rätt/fel??), jobbet (att få ihop tillräckligt med timmar när jag egentligen inte ens en gång vill gå dit!), framtiden (kommer jag in på utbldningen? Får vi någon lägenhet?) att Rs jobb är så farligt... etc etc. Mitt kontrollbehov skriker. Jag glömmer att andas. Ångesten är ett faktum. Just nu är den bara en krypande känsla, men rädslan för vad som kan komma är påtaglig.

Har vart vaken ett bra tag nu alltså. Vart ute med hunden en kvart. Läst min bok. Ätit frukost. Nu kollar jag nyhetsorgon och väntar på att R ska komma hem. Hoppas på att kunna sova lite då, annars kommer jag vara trött idag och det vill jag inte!


Ätbara och drickbara saker som jag älskar

 Banan
 Fetaost
 Lindts chilichoklad
Kalamataoliver
Avokado
Allerum, hergårdsost
Fullkornsbröd
Turkisk yogurt
Läkerol salmiak

Dubbelnougat

 Rabarberpaj
 Oxfilé
Rödtjut
Vaniljfudge
Kaffe
 Bröd
 Blodpudding
 Lax
 Hallongrottor
 Scones
 Kanelbullar


Bregott



Med mera! Jag är en fd anorektiker (men fortfarande ätstörd) som fullkomligt älskar mat. Som älskar att äta. Behöver jag säga att det är komlicerat? Mat är kärlek, men mat innebär också problem i min lilla värld - varje dag! Jag längtar så till den dagen jag inte behöver tänka varje gång jag stoppar något i munnen...

(Några bilder är lånade. Om någon känner sig bestulen - vänligen hojta till så avlägsnas bilden fortare än kvickt.)


Sjukdag

Blev en kort dag på jobbet idag. Åkte hem redan efter kl 14. Hade galet ont i magen så det gick liksom inte att jobba. Så jag har legat hemma och sovit och nu känns det faktiskt bättre. Har ätit dåligt idag av förklarliga skäl, men nu var jag riktigt hungrig och middagen smakade bra. Skönt. Hatar att vara sjuk.

R jobbar ikväll, men onsdag och torsdag är vi lediga tillsammans. Ska jobba på att inte planera/kontrollera för mycket, verkligen försöka släppa taget.

Ikväll blir det bara att ta det så lugnt som det någonsin går. Dator och bok låter väl bra?

Starkare

Ledsen för dålig uppdatering och dåligt svarande på kommentarer. Har jobbat hela dagen och imorrn blir det samma visa. Tufft med långa dagar, men jag märker ändå att jag känner mig starkare, vilket gläder mig något oerhört! Den känslan ger mig mod och motivation att fortsätta äta BRA!

Godnatt!


Mätt - och jävligt belåten!!!

Kvällen har spenderats på restaurang, intaget: en köttbit med goda tillbehör, ett glas rött samt en oerhört maffig dessert plus kaffe. Ångest? Javisst, men långt ifrån den grad av ångest som gårdagen bjöd på (man får va glad för det lilla). Jag var hungrig, sugen och tillfredsställde mina behov. Kunde ha skippat vinet, desserten, men jag ville ha! Dessutom har det vart en mycket fysiskt ansträngande dag, både löpning och lång promenad och mellanmålet uteblev - inte så jävla konstigt att jag var hungrigare än vanligt och är man hungrigare måste man ju äta MER (jobbar med den tanken...)

Lägenhetsvisningarna var mycket positiva, vi gillade båda lägenheterna och har anmält vårt intresse. Bara att hålla tummarna att vi snart kan få köpa någon av dem vi tittat på.

Jag och älsklingen hann även med att ta en kaffe med min underbara vän A som just flyttat till stan. Jätteroligt att träffas, ska göras om snarast!

Har utmanat rejält idag. Känner mig duktig som bestämde mig för att köra fullt ut på middag med både vin och dessert. Jag kunde ju valt det "lätta" spåret och förbjudit mig själv att äta godis, men nej det är inte lösningen på mina problem. Tankarna snurrar nu såklart. Låter dem göra det. Försöker acceptera att det är lång väg kvar innan jag blir fri och att det är okej att det tar tid. Jag går emot tankarna och det får vara prio nummer ett just nu.

Stöd

Det kom något bra ur allt det hemska igår, R och jag pratade och jag fick fram väldigt tydligt hur jag kände. Hur ledsen och besviken jag är på mig själv för att jag inte klarade att äta chokladen utan enorm ångest, att jag trodde att jag kommit längre än så. Jag sa att det kändes som att jag aldrig skulle bli frisk (trodde väl i min enfald att det skulle ske över den här sommaren och detta bakslag bevisade att jag hade ack så fel...) min kontroll styr och plågar mig ständigt fortfarande. Berättade hur mycket jag lider av att ständigt förstöra för oss, hur ledsen och hjälplös jag känner mig för att jag inte kan leva vårt underbara liv fullt ut. 

Han var grymt bra, R. Lyssnade, svarade, sa helt rätt saker och var en klippa helt enkelt. Han var ärlig och sa att det är och kommer bli svårt för mig, att det kommer ta tid. Samtidigt påminde han mig om de framsteg jag gjort över sommaren och att det faktiskt går framåt. Vi pratade även om att söka lite mer hjälp, typ KBT, någon som har erfarenhet? Tror det är viktigt och underlättar mycket att ha någon som stödjer en, någon som vet allt, någon som är stark när man inte själv är det. Är glad och tacksam att jag har denna någon. Vill så gärna bli fri för både hans och min skull. 

Tänker inte ens spekulera i hur den här dagen kommer te sig. Orkar inte fundera över hurvida det bli godis eller ej, eller vad jag ska äta idag. Just nu äter jag frukost, så långt har jag kommit. Planerna för dagen består av två lägenhetsvisningar och att hälsa på min kära A som just flyttat hit.  


Uppförsbacke

Äter godis ikväll fastän R inte gör det. Jobbigt? Mycket... Han nojar över sin vikt. Jobbigt? Extremt jobbigt. Måste dock lära mig att vara självständigt när det gäller det här. Känner mig bara så...dålig! Dålig och fläskig som måste ha det där goda. Och hur blir det imorrn? Extra svårt att våga äta något godisrelaterat efter att ha ätit själv ikväll. Fånigt tycker ni säkert, ni kanske tycker "va fan ska du äta godis för då om det är så jobbigt?" För att det är gott. För att jag älskar choklad. För att det är njutning för mig. (OCH JAG BLIR INTE TJOCK!)

Vilodag från träning idag. Och dagen har varit ganska lugn faktiskt, hela förmiddagen gick ju utan att jag gjorde något mer än att äta frukost och ligga i sängen. Lunch som vanligt såklart. Tvättat lite, städat lite. Tagit ett dopp! (Är badkruka, men idag var det faktiskt skönt!) Känt mig lite matt i värmen och liksom gått på halvfart hela dagen. Efter doppet fick jag lite skjuts och drog iväg och handlade middag och snask.

Extremt mycket kontroll/ångest/ÄS-tankar idag. Vet inte varför, men det har vart jävligt tufft. Har haft starka funderingar på att förbjuda mig själv att äta godis imorrn. För att veta. För att ha kontroll. För att R inte åt nåt godis ikväll. För att... Men NEJ! De dagarna är förbi! Hatar att tankarna kan förpesta en hel dag (en ljuvlig sommardag) på detta sätt. Vidrigt. Imorgon är en ny dag, kanske blir det godis kanske inte.

Och oavsett så är jag densamma, varken bättre eller sämre.

Det är svårt just nu, uppförsbacke liksom. Dock så fortsätter jag - framåt, det finns inget annat val. Man kan ju inte bli stående i en uppförsbacke hela livet och aldrig få veta vad som finns bakom backens krön.

Hot, hot, hot!

Kanske årets varmaste dag... Har börjat den bra, frukost med älsklingen följt av myyyys med älsklingen ända in på förmiddagen. Har även slängt in en maskin tvätt, var ute en minipromendad med vår stackars svarta hund (inte kul för honom i detta väder!). Nu sitter jag och lunchar framför datorn. Får se vad vi hittar på idag, vi är ju lediga tillsammans! <3

Dilemma

Har ätit en stor portion pastasallad med currydressing. Men jag känner mig inte helt mätt. Finns lite pasta kvar i grytan. Äta den? Ska jag? Kommer jag ångra mig och få ångest om jag gör det? Borde jag? Får jag? Är det rätt eller fel av mig att äta resten av pastan?!

Återigen ett ögonblick då hela mitt jag suckar djupt åt min ätstörning...

Nu går jag och hämtar pastan!

Nattinatti...

Ville mest kika in på bloggen innan jag går och nattar. Ska upp tidigt imorrn och jobba lunch, men blev LEDIG imorgon kväll! Tjihuuuu! Ska inte göra ett dugg då, bara ta igen mig.

Möttes i dörren av en glad karl och en glad hund när jag kom hem. De skulle ut på promenad. Fick världens kram och fina ord av älskade R... Glad och lycklig inuti <3

(Maten har gått helt OK idag. Har inte haft så mycket tid att tänka dumma tankar, valde att äta istället. Klokt!)

Early bird

Älsklingen väckte mig 06.15 och ville äta frukost (han är nattjobbande och har lite rubbade sovvanor). Naturligtvis säger man inte nej till sådant fint frukostsällskap :-). Tyvärr lite jobbiga tankar pg a allt godis igår. Att R vart ute på en 3 h lång promenad med hunden inatt gör inte att det känns lättare MEN jag ska sluta jämföra! Jag var inte jättehungrig, men den känslan satt nog mer i skallen och maten gick ner iallafall, det smakade bra. Idag ska jag inte kompensera utan äta precis som jag hade gjort om jag inte ätit godis dagen innan. Punkt. R var på mig om frukosten, förresten, att jag typ alltid äter samma mängd (även om jag nu varierar otroligt mycket mer än innan) han ifrågasatte... Ovant, men bra att han påpekar... Jag ska framåt nu!

Strax ska jag lägga mig och sova någon timme till innan det är dags för jobb 11.30-24. Hoppas på sällskap av R i sängen, kramar gör under för självkänslan ;-)

Hoppas ni får en fin dag!

Enormt sötsug

Så godissugen ikväll. Botar det med massa choklad till efterrätt. Så oerhört gott just nu, men det skrämmer mig lite att jag inte verkar ha någon botten idag. 

Jobbet idag gick trögt, jag var trött efter få timmars sömn inatt. Jobb även tors-fre... Vill inte tänka på det just nu. Vill ju bara vara hemma med R :-( men jag vet, jag är vuxen och måste jobba för att försörja mig. Ledig lör-sön, får se fram emot det OCH även njuta av det som återstår av min lediga kväll!


Seger

Moahahahahaha! Min nya "livsfarliga" müsli är riktigt GOD!!! Hela hasselnötter i är väldigt smarrigt. Glad att jag vågade välja den.

Lite övrig info:

* Fick sluta lite tidigare från jobbet. Extra skönt då jag ska jobba kl 10 imorgon igen.

* Vår hund vägrar bajsa just nu. Väldigt tröttsamt att släpa runt på honom när man är trött efter att ha jobbat utan att han visar något "resultat". Förstoppad vovve, vad gör man? Imorgon måste han skita, annars ringer jag veterinären...

* Hög tid för sängen, men är jag trött? Inte det minsta...

* MYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYS imorgon kväll! Åh, vad jag längtar efter denna morgondagens kväll, en oas i en öken av jobb!

Flum, flum. Nu ska jag stänga av datorn. NU. NU!


Längtar till imorgon kväll!

Oavsett om jag bara får någon timme (vaken tid) med R imorrn så ska jag njuta! Längtar så mycket efter att få umgås med honom! Kramas! Är lite rädd för att han kommer sova bort hela kvällen imorrn och sedan vakna när jag typ måste gå och lägga mig, men jag får inte hålla på att  oroa mig så. Det blir en stress. Jag kan inte kontrollera allt! Jag ska mysa imorgon kväll iallafall, får väl sitta och titta på honom när han sover, hehe.

Jo, det som hände imorse... "Grälet"  var snabbt avklarat. Tjafsade om hunden, typ vem som tar mest ansvar - fånigt av mig att starta den diskussionen, tycker jag nu såhär i efterhand. Skriver en mental minneslapp till mig själv att inte diskutera/starta något innan jag ätit frukost ;-)!  Jag är så himla konflikträdd samtidigt som jag tar åt mig väldigt lätt = HATAR att gräla, men kan inte låta bli.

Jobb ikväll. 17-01. Ska göra mig i ordning om en och en halv timme. Slappa tills dess!

PS: Lunchen smakar mums idag! Blogga när man äter är helt OK tycker jag. Då kan man tugga medan man skriver :-) DS.

Gräl

Bra början på dagen..inte.

Müslin var iallafall god.

Val

Det slog mig idag hur mycket av tiden som (tillfrisknande) ätstörd som går åt till att välja mellan saker: Den gamla vanliga müslin vs en ny spännande (och billigare) något mer kaloririk sort? Vilken del av ett halvt paket blodpudding som ska bli middagsmaten, den liiite större eller den liiite mindre? Dessert efter maten eller inte? Vilket pålägg ska ligga på mellanmålsmackan? Etc etc.

Gah! Tog mig så jävla lång tid idag att våga plocka ner den där jäklarns nya müslin i korgen idag. Det ska väl för sjutton inte behöva vara så svårt! Ni skulle ha hört den långa diskussion jag förde med mig själv i det tysta... Nu hoppas jag att den här nya müslin är jäääääävligt god för dess eget bästa!

Tvättat, handlat och städat lite idag. Nu har jag just käkat blodpudding med tillbehör till middag framför the Simpsons. R jobbar tyvärr :-( På onsdag först får vi en kväll tillsammans, men då lär han ju vara trött för att han jobbat så mycket och kanske sover bort hela kvällen. Suck. Längtar efter att bli omhållen och få känna lite trygghet...
 

Stress

Trots att jag är ledig idag så känner jag av stressen i kroppen. Vill liksom göra allt snabbt, men det blir så fel - särskilt när det gäller maten. Sitter och käkar lunch nu, känner knappt vad det smakar och vill liksom trycka ner allt på en gång. Fan, hur ska man då kunna lyssna på kroppen? Jag ska ju tugga och smaka och njuta och allt, men det är stört omöjligt idag. JÄVLA jobb som gör såhär med mig...

Jag borde nog jobba med något som inte är så stresspräglat, men vad?

En efterlängtad stund!

Äntligen sitter jag här uppkrupen i soffan framför datorn. Nyduschad och trött tuggar jag i mig kvällsmålet. Det är en skön känsla att veta att jag åtminstone är ledig imorrn, en liten vilopaus från det jobbet. Mitt jobb är som bekant hemskt och ikväll var inget undantag... Måste ta tag i jobbsökandet igen.

Maten idag har gått OK, men det är fan så mycket jobbigare och svårare på alla sätt att äta bra på jobbet. Har ändå lyckats hyfsat bra måste jag säga. Mycket, mycket bättre än förut!

Nu: Bloggläsning :-)

Strax: Tandborstning och sängen.

(Katarina "Längs stigen mot frihet", hur gör man för att kommentera hos dig?? Det går inte!)

Dålig uppdatering

...från min sida! Ledsen för det... Jobbet suger musten ur mig. Kom just hem efter en 14-timmars arbetsdag i stressigt tempo. Nu ska det varvas ner så jag kan somna. Nattmål och lite bloggläsning gör nog susen ;-)

Jobb hela dagen imorrn och imorgonkväll också. På måndag har jag en dag ledigt, då ska jag dock försöka "pyssla om" bloggen lite :-)!

 Kram och godnatt  på er!


RSS 2.0