Driv!

Gasen i botten! Jag orkar! Jag vill! Jag kan! Jag är på väg!

Vååååååååååååååååååååååååååååååååååår! (Ja, ja, bortsett från rådande snökaoset då)

Stunder av lycka... Jag vill verkligen må bra nu.

Spartips ;-)

Bostadsrätten hägrar och jepp, nu ska det sparas (men inte för den delen snålas!). Har lagt budgeten lägre än vanligt den här månaden och jag tror att det kommer att gå jättebra. Känns nästan som ett kul projekt!

VARNING för PRÄKTIGHET! Här är några tips som jag numer försöker följa:

* Storhandla några gånger i veckan istället för att småhandla flera gånger

*Handla INTE i din lilla, dåliga och DYRA mataffär annat än i absolut nödfall!

* Handla i stora, välsorterade mataffärer som har allt t ex: Coop Forum, Ica Supermarket, Matlivs-butikerna etc.

* Skaffa ett bonuskort på ett eller flera av ovanstående affärer. Bonuscheckar är alltid trevligt och som medlem får du dessutom ofta särsilda rabatter.

* Dra ner på kostnaderna när det gäller ex tvål, tvättmedel, toapapper o dyl. Det har faktiskt inte så jättestor betydelse vilket märke du torkar dig ändan med ;-)

* Nya rön säger att dyra frisörschampon inte är bättre än ex Barnängen. Pengar finns att tjäna in här!

* Ät lunch hemma alt ta med matlåda. Storkok är underskattat.

* Skippa den dagliga kaffen/kesxchokladen på Pressbyrån. Skaffa termos och baka eget kaffebröd hemma istället ;-)

* Bunkra varor du använder ofta om de kommer på extrapris

* Om någon vill köpa en present till dig, föreslå om presentkort i favoritklädbutiken 

* Glöm inte att panta burkar och flaskor: Pantaaaameeeraaaa!

* Blodpudding -billigt, järnrikt och gott :-)


Fokus

 Igår var en underbar dag. Idag har mest varit en väntan på imorgon.

Jobb imorgon alltså, men främst ska jag tillbringa dagen med att försöka jobba med mig själv, göra det bästa av det.

* Fokusera på det som är bra

* Ägna mindre tid åt problemet och mer tid åt möjliga lösningar

* Lyssna på kroppen

* Tillåta mig själv att må bra, när jag väl gör det

R, jag älskar dig så otroligt mycket! Känns som att bästa medicinen mot dumma tankar, förkylningar etc är att älska och skratta! 
 
Trygghet

Jag kan knappt sova utan honom längre! Inatt jobbade han och jag var ju tvungen att lägga mig vid tolvsnåret då jag började gäspa. Ja, jag var verkligen trött, men när jag la huvudet på kudden började hostandet som höll på en stund. När det upphörde så kändes sängen så tom och kall. Tog flera timmar innan jag till slut dåsade till för att vakna klarvaken lite innan kl 06.00. Tvingade mig själv att ligga kvar till halv sju och drog sedan med hunden på en liten promenix.

När vi kom tillbaka hade "husse" gömt sig någonstans i lägenheten, vilket ledde till stor förvirring och bushumör hos vovven. Husse är rolig han :-) Jag fixade en härlig frukost och vi mös framför tvn en stund.

Sedan kallade sängen på mig, gick och la mig och efter en stund kröp även älsklingen ner under täcket. Tog väl en halv minut innan jag slocknade med hans arm runt mig. Underbart. Förstår inte hur jag någonsin kunnat leva utan honom.


Giv mig styrka!Ett säkert kort när man vill fylla på med JÄRN. Till dagens hemmalunch tuggar jag i mig blodpudding, knäckemacka med smör, kidneybönor, rivna morötter med olja och salt. Hela härligheten kostar väl en tia och sköljs ner med kranvatten ;-)

PS Snart vill jag dock ha lite lyx tack...

Rapport från soffan...

...med tékopp i handen och datorn i knät. En vanlig position numer..

Har börjat se mig om efter ett nytt jobb och därför uppdaterade jag CV och presentation idag. När jag tittar på CVn känner jag mig nästan stolt, det ser så bra ut liksom, allt jag ändå hunnit med, klarat av... Så svårt att tro nu, men det är ju sant allt som står där. Tänk om jag är lite bra ändå ;-)

Under en mycket lugn och skön hundpromenad hann jag fånga några solstrålar på eftermiddagen. Inbillar mig att det gjorde gott.

Orkade äntligen med att ta hand om tvättberget idag. Skööööönt! Jag avskyr verkligen att tvätta, det tar ju sån tid!!
Märker hur jag genast känner att jag måste dammsuga/städa badrummet/diska/torka ur kylskåpet bara för att jag tvättat och "allt" måste vara fint. "Allt eller inget-tänket " (en av mina ettriga små fiender). Dock fick det räcka med tvätten idag -f ör det första är jag faktiskt sjuk och för det andra måste man inte göra ALLT på en och samma dag. Sådetså.

Kan inte påstå att det varit någon vidare festlig fredagkväll, men ändå ganska mysig. Lets Dance, Gulashsoppa och knäckemackor med laktosfri keso och avokado blev det till kvällsmat. Bra med soppa, det är riktig förkylningsmat. Åt två äpplen och en banan till "dessert". Funderar på att ta en banan till, men det stör mig att jag är så hungrig "fastän jag är hemma och inte gör nåt"... "Jag har onormal aptit" etc. Det är ätstörningstankar... Det är ingen stor grej för mig att ta den där bananen, känner mig bara liiiiiiite bättre om jag inte gör det. (Det här är något som jag ska jobba med, hur vet jag inte riktigt. Kanske något att ta upp med den där kuratorn som min läkare talade om).

Appropå "Allt eller inget-tänket" som jag skrev om när det gällde tvätten, så har jag allt som oftast använt mig av det när det gäller mat och träning. Antingen skall man träna hårt eller inte alls, antingen frossa eller späka sig... Jag som är hyfsat normalbegåvad borde förstå att dessa ytterligheter inte är bra för mig och - PLING! - äntligen trillade poletten ner. Men vad göra? Jag sitter hemma förkyld och får inte träna. Många gånger idag har jag tänkt tanken att "ta en riktig frossardag" eftersom "allt ändå är kört". Dock vet jag av tidigare erfarenhet att det är ett destrktivt beteende som leder till mycket ångest. Så frossardagen får vänta till söndag då mannen är hemma (känns lite lättare då). Frossardagen får dessutom hellre bli en trevlig mysdag med inslag av god mat och godis. Ser fram emot det och hoppas att jag slipper ångest för att jag inte kunnat träna. Jobba, jobba, jobba MOT ångesten!

NU: Mer té till min stackars hals och kanske en banan ;-)

SNART: Sängen (hoppas på en hostfri, sömnrik natt)

Att gå emot de negativa tankarna

Stod lite lagom apatisk i duschen igår och nöp som vanligt i "valkarna" (som naturligtvis uppkommit av min lathet/sjukdom de senaste dagarna...eh...ni inser ironin hoppas jag?), så helt plötsligt poppade en tanke upp i mitt huvud:

"Vad får jag ut av att hela tiden se negativt på mig själv?!

Jag kom inte på något bra svar. Det är helt enkelt en (o)vana det där med att banka på mig själv, mitt utseende och mina tankar. Att hela tiden tänka att man inte duger leder ju såklart till att man till slut tror på det. Naturligtvis är det inte lätt att ändra ett beteende som hängt med sedan mellanstadiet, men vet du vad? Jag tror det går!

Hahaha, mitt onda alter ego svarade genast: "DÅ KOMMER DU TAPPA KONTROLLEN HELT! DU KOMMER BLI TJOCK!"

Jaså, jaha... Så det säger du? Vi får väl se, vi får väl se...Vår... Längtar! Snart så...

Positiva leken börjar...nu!

Fast saken är den att den här gången så är det ingen lek, utan blodigt allvar. Nåja, blodigt och blodigt... Det får räcka med de många rören som fylldes på provtagningen idag haha.
 
Jag ska ta tag i mig själv nu en gång för alla, boosta mig själv till att må så bra jag bara kan! Målet: Jag vill leva mitt underbara liv med min älskade man och kunna njuta av det och må bra!

Utgångsläget är en tjej med en kropp och själ som är rätt slutkörda. Varför? De tre största orsakerna är:

* Ett stressigt och mycket fysiskt krävande arbete där jag vantrivs något fruktansvärt.

* Matnoja och träningsmani. Är jag tjock? Kommer jag bli tjock? För mycket? För lite? Rätt? Fel? Onormalt?

* Oro inför framtiden: Hur skall vi ha råd att plugga, köpa lägenhet och skaffa barn?

Idag var jag hos en otroligt duktig läkare, det jag egentligen sökte för var min ständiga rygg/muskel/huvudvärk, men det blev att vi mest pratade om min livssituation istället, om den onda spiralen jag hamnat i. Han sa så otroligt bra saker och jag kände hopp inför framtiden! Det kommer att bli bra! Skall på återbesök och få veta vad proverna visade nästa fredag, då blir det även undersökning av min rygg (eftersom vi "bara" pratade bort tiden idag). Fram till dess så är jag sjukskriven denna helg, men det är tänkt att jag ska jobba i veckan (tis, ons, tors). Jobbet är inget jag ens vill tänka på just nu, men tre dagar fixar jag nog om jag sett till att vila ordentligt innan.

Vill inte oroa min älskade man (egentligen bara sambo, men man låter bättre ;-) mer, rädd att han inte ska stå ut med mig tycka att jag är knäpp eller att jag är till för stort besvär. Är så rädd att förlora honom, han är det absolut bästa i mitt liv. Därför vill jag att jag bara ska bli bra snabbt! SKÄRPA MIG liksom, men det funkar ju tyvärr inte så. Det här kommer kanske att ta en liten tid, men jag tror att det är värt det.

Till älskling: Jag kan vara stark, jag lovar! Och jag ska visa det om du ger mig lite tid och låter mig vara svag på vägen dit. Jag älskar dig.

 


 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0