Morotskaka
Så var kakan klar! Denna ljuvliga skapelse ska intas efter middagen, längtar! Åhh, hoppas den är god! Smakade av glasyren och den var iallafall perfekt! Återkommer senare.. Här kommer bilder och recept:


MOROTSKAKA
3 ägg
3,5 dl socker
1,5 dl valnötter, grovt hackade
3 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1,5 tsk mald kardemumma
1 msk mald kanel
1 tsk ingefära
4 dl mjöl
4 dl morötter, finrivna
2,5 dl neutral olja
smör till formen
Glasyr:
2 dl florsocker
200 g smör, smält och avsvalnat
200 g philadephiaost
1 citron, rivet skal och saft
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200g. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med nötter, kryddor, salt och bakpulver. Blanda mjölblandningen med ägg/sockermassan. Tillsätt slutligen morötter och olja, rör ihop allt. Häll smeten i en smörad form med löstagbar botten. Grädda i ca 30-40 min. (Min kaka sjönk ihop lite i mitten för att den inte var riktigt färdig, så passa upp med det). Låt kakan svalna ordentligt.
Gör sedan glasyren: Vispa ihop det smälta smöret med Philadelphian och florsockret. Tillsätt sedan citronsaften med skal och vispa igen. Bred ut över kakan och låt glasyren "sätta sig" lite innan servering. Dekorera gärna med valnötter.
Återkommer som sagt senare med om hur det smakade, men nu ska jag laga middag. Först mat, sedan efterrätt :-P!


MOROTSKAKA
3 ägg
3,5 dl socker
1,5 dl valnötter, grovt hackade
3 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1,5 tsk mald kardemumma
1 msk mald kanel
1 tsk ingefära
4 dl mjöl
4 dl morötter, finrivna
2,5 dl neutral olja
smör till formen
Glasyr:
2 dl florsocker
200 g smör, smält och avsvalnat
200 g philadephiaost
1 citron, rivet skal och saft
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200g. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med nötter, kryddor, salt och bakpulver. Blanda mjölblandningen med ägg/sockermassan. Tillsätt slutligen morötter och olja, rör ihop allt. Häll smeten i en smörad form med löstagbar botten. Grädda i ca 30-40 min. (Min kaka sjönk ihop lite i mitten för att den inte var riktigt färdig, så passa upp med det). Låt kakan svalna ordentligt.
Gör sedan glasyren: Vispa ihop det smälta smöret med Philadelphian och florsockret. Tillsätt sedan citronsaften med skal och vispa igen. Bred ut över kakan och låt glasyren "sätta sig" lite innan servering. Dekorera gärna med valnötter.
Återkommer som sagt senare med om hur det smakade, men nu ska jag laga middag. Först mat, sedan efterrätt :-P!
Kommentarer
Postat av: Y
Åh gud, den ser fantastisk ut! Och jag vill inget hellre än att vara din Yoda! <3. Ha en underbar kväll, njut av livet! <3
Postat av: carolina
men, GOTT! älskar morotskaka, men tycker inte om att göra själv eftersom jag ALLTID gjorde det när jag jobbade på bageriet, haha :P
Postat av: carolina
men, GOTT! älskar morotskaka, men tycker inte om att göra själv eftersom jag ALLTID gjorde det när jag jobbade på bageriet, haha :P
Postat av: Don't mind me
My god vad god den ser ut!
Postat av: Carro
MUMS ! Kom hit med en bit, oooh snälla ?! :D
Postat av: Katt
Mmm, ser fantastiskt god ut! :o)
Postat av: Matilda
Morotskaka är min absoluta favorit! ÄLSKAR det!
Trackback