Kvällens middag: Varm kornrissallad med rökt lax och avokado (mm)



1 port

1 dl kornris (okokt)
100 g kallrökt lax
1 avokado
1/2 liten gul paprika
Kidneybönor
Ärtor och morötter (fryst blandning)
Salt
Peppar

Koka kornriset. Skiva upp paprika och avokado. Värm ärtor och morötter. Värm även laxen snabbt i micron, tycker att det är godast med varm lax. Blanda allt, salta och peppra. Ät och njut!

Morrn morrn!

Somnade lycklig efter ett härligt telefonsamtal med min karl :-) Ännu lyckligare blev jag när han kom hem nu på morgonkvisten och gav mig en bamsekram och sa att jag luktade gott :-) !

Idag ska jag på ett möte på jobbet vid tretiden. I övrigt ledig. Ska springa en runda, annars försöka passa på att ta det lugnt. R jobbar ikväll också, vilket suger, men men...

Puss på er, vi hörs senare! (Ska krypa ner i sängen igen och värma mig lite, här är det KALLT idag!!)


På väg mot det friska livet

Läste idag Zsasas sista inlägg och jag måste säga att det har fått mig att tänka en hel del. Läs det medan hennes blogg fortfarande ligger uppe... Det är tänkvärt som sjutton och går i stort ut på att hon nu slutar blogga för att hon anser att hennes bloggande och läsande av äs-bloggar håller henne kvar i ett anorektiskt tänkande.

Jag själv startade ju min egen blogg för att ta tag i den sista biten av min ätstörning och låga självkänsla. I dagsläget tycker jag att mitt bloggande och läsande av andras (äs)bloggar både hjälper och stjälper mig. Det är en fantastisk plats, Internet. Här finns mängder av töser som kämpar, hjälper och peppar. Och de som faktiskt har lyckats bli helt friska. Utan bloggandet, hade jag inte hittat Lorena t ex och hemskt vore väl det!

Baksidorna med bloggarna och bloggandet är att jag till och från känner en viss redovisningsplikt. Att jag "måste" tala om vad jag äter, när jag äter godis etc. Det är som att jag vill få det bekräftat att det är OK liksom, vilket är urdumt. Man ska ÄTA FÖR SIN EGEN SKULL och MAN HAR INGEN REDOVISNINGSPLIKT när det gäller mat. En annan nackdel med att läsa bloggar är maktlösheten inför tjejer som mår dåligt. Att läsa om hur vissa går igenom det man själv behövt genomlida, gör misstagen man själv gjort, gör samma destruktiva handlingar man själv gjort, agerar som deras svältpåverkade hjärnor tillåter dem... Det går inte att hjälpa alla, särskilt inte när man inte mår hundra själv...

Jag har funderat lite idag, efter Zsasas inlägg. Jag vill verkligen fortsätta blogga, men med tiden hoppas jag att bloggen mer ska ta form av en inrednings/hemmafix/mys/tränings/baknings/matlagnings/feelgood-blogg! Och alltså allt mindre ÄS-orienterat här. Det kommer nog att ta sin tid, för kontrollen/ÄS tar fortfarande väldigt mycket plats, men det går framåt och jag blir starkare för varje dag.

Idag blir det ingen bild på min middag eller mitt godis. Ni får klara er utan ;-) Men jag kommer fortsätta att lägga upp portionsbilder med jämna mellanrum, har hört från några att det är uppskattat att se de *normalportioner som jag äter. (*enligt dietists rekommendation för en normalviktig, fysiskt aktiv kvinna)

Jag vill så gärna gärna gärna vara en förebild, men kom ihåg att jag inte är helt frisk/fri än! Men under tiden jag jobbar på att bli frisk så är jag gärna en kämpande förebild :-)

Tack för att ni finns! Nu fortsätter vi kämpa! Och Zsasa: Stort lycka till på din väg mot det friska livet <3 !

Min blogg med ett ord

Jahaja, då blev man utmanad av CarroD! :-D



* Jag utmanar:
Lorena
Molly
Carolina
Y
Katt

att beskriva min blogg med ETT ORD

* Länka sedan till 5 pers som ni vill ska beskriva er egen blogg med ETT ORD


Grubblerier och planer för dagen

Var uppe vid sjutiden och åt frukost, men gick sedan och la mig igen. Nu på förmiddagen har jag fått undan lite tvätt här hemma, rastat vovven och lagat lunch till mig som jag nu ska äta.

Känner mig trött och fylld av grubbel (maten, jobbet, ja det vanliga...) men solen skiner och jag ska ta mig in till stan och fika med en väninna som jag inte träffat på länge. Ikväll hade jag tänkt mysa till det lite på egen hand då R jobbar. Känner för att köpa hem nån god middag och choklad till dessert. Förmodligen blir det så, men jag har dumma tankar som säger att om jag börjar redan på måndagen med sånt så kommer det att bli för mycket under veckan. Hatar att de där tankarna ploppar upp jämt när jag vill ha det lite mysigt. Och vad är för mycket? Det begreppet är ju egentligen väldigt diffust... För vem är jag att bestämma på förhand vad som är lagom/tillräckligt/för mycket?! Det är faktiskt upp till kroppen att avgöra!


Hemhemhemhemhemhemhemhemmmma

Fy fan vad jag är trött. Snurrar i skallen. Blev tillfrågad om jag ville jobba imorgonkväll. Inte en chans...

Sitter och kollar på en rätt rolig fransk film om en liten pojke som hellre vill vara flicka :-) Den är faktiskt tänkvärd, tror jag måste kolla en stund!

Kramelikram


Galen dag

Galet stressigt, galet bra dricks, galet skönt att va hemma :-)!

Nu ska jag ÄTA för jag är även galet hungrig. Och galet sugen på att läsa era bloggar!


Kul förresten att jag fick igång en liten spontan disussion om det här med järnupptagningen bland kommentarerna till förra inlägget :-)

Puss på er!

Påskrivet och klart!

Jajemen! Den stora nyheten: Efter jobbet åkte jag och mötte upp R och en mäklare och skrev under en massa papper och i december blir R och jag stolta ägare till en fin och mysig 2a på 58 kvadrat! :-D

Just nu är jag jäkligt trött, det har vart en lång dag och först nu sitter jag och käkar middag, men jag är JÄTTGLAD. Jag känner verkligen en stor glädje över lägenheten, det ska bli så kul och skönt att flytta till något som är större, närmare stan och som vi båda äger tillsammans. Känns fint. Spännande. Och lite läskigt - ekonomiskt blir det tuffare nu... Men nu tänker jag bara tänka på de positiva sakerna framöver. IKEA, Mio, Lagerhause, mfl: Here I come, hehe! ;-)

 Blodpuddings middag.

(Trodde inte att kroppen kunde ta upp järnet i blodpuddingen om man samtidigt äter mjölkprodukter, men tydligen gäller det bara vegetabiliskt järn? Måste dubbelkolla, tror jag läste det i Mattillåtet...)

1 port

1/2 pkt Geas Blodpudding (original)
1 stor riven morot
1/2 apelsin
Ca 1 dl Valio Cottage Cheese (laktosfri)
3/4 burk kikärtor
1 msk rapsolja
1 klick smör
Salt

Stek blodpuddingen i smör. Riv morot och skiva upp apelsinen. Ringla över rapsolja, blanda. Lägg upp kikärtor, ringla över resten av oljan. Salta. Servera med blodpuddingen och keson.

Biokväll

Som avslutning på Rs och min "helg" tillsammans så har vi ikväll varit och sett "Flickan som lekte med elden". Jag måste säga att jag blev besviken på själva filmen, men kvällen i stort har varit supermysig och förvånansvärt ångestfri. Vi har lyxat och det känns bra och normalt, sånt som normala par gör en ledig kväll på stan, middag-bio-godis. Inga konstigheter!



Vi åt på Pizza Hut och det var lika gott som förra gången. Hungriga tjejen med sin hungrige kille tog in tre singelpizzor: Louisiana, Hawaii och Bea Lovers :-) att dela på. Jag åt en bit av alla pizzorna samt en fjärde av Hawaiin som smakade bäst för kvällen :-). Pizza är också mat :-) det är bara att tugga och se glad ut :-D Dessutom innehåller faktiskt alla tre pizzorna matcirkelns alla delar (det är sant, tänk efter...pizza är inte så jävla dåligt/farligt som alla vill få det till så detså)! Småbilderna visar våra förrätter. Jag tog en blandad sallad som man fick plocka själv och R tog kycklingvingar med nån rökig dipp.

Vi köpte vårt biogodis på Gottcenter. Jag är så jävla glad att jag klarade att köpa en lagom påse och njuta av den. Har för längesedan nästintill hetsätit det där godiset och liksom förstört nöjet med det. Längesedan jag köpt det just av den anledningen (plus att de där chokladpralinerna kostar typ 23 kr hektot :-S!)

 Rs godispåse :-)

 Min godispåse :-D bara chokladpraliner och lakrits, hehe. Jag njööööööt! Men jag skulle ha tagit fler ljusa chilipraliner. Chili och choklad ihop rockar...

Nu är det hög tid för sängen. Jobbar ju hela helgen. Bara 11-17 imorgon, men 11-23 på lördag och 12-14 på söndag, så jag behöver ladda upp med god sömn. R jobbar 5 långa nätter nu och det känns verkligen inte kul...

MEN imorgon efter jag har jobbat och innan R drar till sitt jobb så ska vi göra något väldigt spännande ihop. VAD får ni vet imorgonkväll ;-)!

Nattinatti!

Lugn morgon

Morrn morrn!

Sitter här och käkar frukost i lugn och ro. Ska strax krypa ner i sängen en liten stund innan det är dags att ta sig till jobbet. Jobbar bara tre timmar idag, har tagit en kollegas lunchpass för att göra henne en tjänst då hon behövde vara ledig.

R och jag är lediga tillsammans ikväll också. Kanske äntligen blir biobesök: "Flickan som lekte med elden" *hoppas hoppas*!

Tänker skita i att ha ångest över chokladen igår. Jag åt tills jag var nöjd dvs ganska mycket, men inte för mycket. Det kändes bra i magen liksom :-). Blir det bio idag så blir det biogodis, det är jag införstådd med! Det är OK, känns bra. Jag fixar det! Jag SKA fixa det!

Ha en bra dag alla, vi hörs senare!


Mumsmat och godisregn :-)

Full fart hela dagen, jättetrött redan i eftermiddags. Vad är då bättre än att avsluta dagen med en massa god mat, ett glas vin och GODIS? Nu ska jag kolla klart Idol och sen är det väl dags för sängen tyvärr. Kram på er!

 Mumsmat
 
 Kryddsmör, sallad, oliver, och grekyogurt

 Klyftisar och rödvinsmarinerad oxfilé

 En flaska rödtjut. 1 glas = spagettiben

 Mumsmumsmums...

Budgivning pågår

Åhhhhhhhh!!!! Köpa lägenhet frestar verkligen på! Kan det inte bara avgöras snart?!

Har lite brådis nu, ska iväg till kuratorn och jag måste hinna käka innan. Så vi hörs senare ;-)!

Hemma <3

Hemma igen :-) och nu ser jag fram emot morgondagen som är den enda helt jobbfria dagen denna vecka.

Tisdagen har bla  bjudit på en "överraskning" i matväg på jobbet som först skrämde skiten ur mig, men som jag sedan bestämde mig för att övervinna. Det var egentligen en så ytterst liten sak, men det fina i kråksången är att jag INTE gjorde som jag brukar i sånna situationer - den här gången kunde jag tänka sunt och det var jag som tog beslutet, inte ÄS. Det är faktiskt så att allt oftare kan jag tänka "vad vinner jag på att inte äta det här?" t ex. Man väljer faktiskt! Och det är inte farligt att inte välja det som ÄS vill. Tvärtom stärker det en att gå emot, även om det inte känns så för stunden.

Lite flummigt, men jag hoppas ni förstår vad jag menar :-)!

Puss

Tittar in

Kan ju inte hålla mig borta från varken min egen blogg eller era :-) Älskar min tradition att nattfika framför mina favvobloggar efter jobbet!

Godnattkramar

Anonyma paret

 Bjuder på en bild på R och mig från idag ;-)

Ska nog krypa ner i sängen, läsa lite Mattillåtet och förhoppningsvis somna tidigt. Vet inte om det blir nån uppdatering imorrn, ska försöka sova så länge jag kan och käka frulle på jobbet.

Jag R och svärmor kollade på en lägenhet idag och den var fin :-) vi ska ju lämna besked på den andra nu i veckan. Antagligen tar vi den - om ingen annan hinner före det vill säga!

Godnatt!



Kvällens middag: Pasta à la Mexico



1 port

100 g pasta
100 g (en korv) Red Hot Chorizo från Scan
1/2 litet broccolihuvud
1/2 gul paprika
Kidneybönor

Koka pasta och broccoli i samma kastrull. Skiva korven och stek bitarna i lite olja. Skiva paprika och skölj bönorna. Lägg ihop allt och servera med avokadoröra på:

1 liten mogen avokado
1 msk turkisk yogurt
Lite hackad rödlök
Lite citronsaft
Salt och peppar

(Mixa ;-)! )



Mer variation

Dagens pålägg till frukostmackan (en grov flerkorn) blev bregott, leverpastej (original från Pastejköket), gurka och salt. Jag älskar leverpastej! Har inte ätit det sedan i somras när jag började utmana. Fattar inte varför jag gör helt normala, goda livsmedel till förbjudna. Nej, mer variation!! Ska våga prova fler pålägg!



Resten av frukosten såg ut som den brukar göra dvs yogurt, müsli, frukt och té. Dags att föra in lite variation där med?! Har ni några frukosttips att dela med er av? Obs jag är inte då förtjust i gröt...

Gårdagskvällen gick jättebra (såklart) vi blev bjudna på en massa gott, en del som jag aldrig själv hade valt, men som smakade bra bl a krustader med svamp och sedan Sjömansbiff. Till dessert blev det sån där färdig rabarberpaj, den var ok. Det som lyfte den var Rs och min vaniljgrädde som vi vispade ihop för att svärmor glömt köpa vaniljsås. Det kändes så mysigt och normalt när vi sprang ut i köket och improviserade med grädde, lite socker och vaniljsocker. Svärmor blev glad att vi "räddade" desserten och alla åt sen den lite tråkiga köpepajen med god aptit. Ett litet glas punsch till kaffet blev det också. Kanske därför jag somnade så gott när vi kom hem!! ;-)

Jag lyckades äta mig behagligt mätt så att jag varken hade ett sug eller kände mig proppad efter middag och dessert! Inte ofta det händer...än! Jag ska fortsätta äta enligt Gisela och Mattillåtet, då kommer den naturliga mättnaden att dyka upp allt oftare och ångesten kommer minska när jag kan lita på mina hunger/mättnadskänslor. Ta det lugnt, tugga maten och våga äta tillräckligt! Jag ÄR på väg! Visst känns det lite jobbigt idag, men långt ifrån den känslan jag hade igår. Ångest får komma om den kommer och mitt mantra fortsätter rulla:

"Jag får äta vad jag vill varje dag resten av livet"

Mantra: Jag får äta vad jag vill varje dag resten av livet, jag får äta vad jag vill varje dag...

Fanshelvetesjävlaskit. Nu ska vi tydligen till svärmor ikväll på middag, R sa det när jag stod och lagade min lunch. Hade redan ångest innan. Fan. Det innebär 3e dagen i rad med osäker mat och dessert. Jag har sån jävla ångest, hatar det.  Hatar mig själv för det. Är så jävla svag, Känner mig FET och att jag inte är värd det etc. Jag som åt tårta igår fastän den inte ens var god! Jävla skit! Har gråtit och bölat, blivit förbannad på R (egentligen på mig själv).

Och han - underbara människan - ratade alla mina ÄS-argument, höll sen bara om mig och sa helt rätt saker. Älskar honom mer än livet. Med hans hjälp kommer jag att klara det här.

Jag kommer inte dö av desserten ikväll och ångesten som slår till nu är ett nödvändigt ont för att bli fri. Jag vet ju det. Egentligen.

Försöker variera

Godmorgon... Hoppas denna dag blir något bättre än gårdagen. Jag har sovit dåligt. Har den där krypande känslan i kroppen. Min frukost idag var iallafall gymt god, men skapade lite ångest. Dubbelsuck.


Varför planera...

Blir ju aldrig som man tänkt sig iallafall. Hunden snodde hälften av rostbiffen rakt från bordet, tårtan var djupfryst och R gick och la sig medan svärmor fortfarande var kvar.

Lyckad kväll? Eh..nja. Sitter med ångest över allt jag ätit fastän det inte ens var så gott. Jag är så hungrig bara...som en bottenlös tunna... Försöker intala mig att allt är OK, men det känns långt ifrån OK. Ledsen om jag inte orkar svara på alla kommentarer just nu. Imorgon är en ny dag.



 

Kalaset som kom av sig liksom...

Morgonmys och svar till "Anna"

 + té som inte fick plats på brickan. Skinka på mackan på Rs begäran då han tycker att jag fastnat med ost nu allt för länge (har ju en tendens att bli enformig...). Variation är viktigt! Ska köpa leverpastej också och kanske något mer pålägg - tips??

Efter frukosten blir det en liten tupplur till och sedan jobb 11-17. Lördag-söndag är jag och R lediga tillsammans. Vill jättegärna gå och se "Flickan som lekte med elden" nu i helgen, någon som har sett den??

Jobbiga tankar efter igår. Känns som att jag inte är värd att få äta godis o dyl idag för att jag gjorde det igår. Men såhär är det: JAG FÅR ÄTA VAD JAG VILL VARJE DAG LIVET UT. Måste fortsätta intala mig det ända tills det känns som att det verkligen är så. Måste fortsätta öva, utmana, kämpa!


Svar till "Anna" som kommenterade förrförra inlägget: Anledningen till att jag inte har några kategorier är för att jag ofta skriver så blandat. Ska fundera på en "Mat"-kategori, beror lite på om man kan få de gamla inläggen under samma kategori utan att de försvinner? Tror dock att jag kommer att köra på som jag har gjort hittills. Du får väl hålla ögonen öppna för matinläggen, de kommer titt som tätt! :-) Kram!

Förresten: Vill bara säga att jag älskar att läsa era bloggar! <3 Kramar till er alla!


Pustar ut

Trött efter en dag med stressigt jobb, matångest, tjocknoja och lägenhetsgrubbel... Återkommer om hur det går. Just nu ska jag bara luta mig tilllbaka i soffan en stund innan det är dags att gå och lägga sig.

R och jag har ätit en riktigt god middag och en (alldeles för) god efterrätt (har verkligen svårt att sluta äta den här glassen...). Bilderna är lite mörka och inte så bra, men iallafall:

 Marinerad stekt fläskfilé med sallad, klyftpotatis, bröd, guacamole och bearnaisesås.

 Vaniljgräddglass med maränger, chokladssås, grädde och krossad choklad.

 Och kaffe i min finaste kaffekopp :-) Stinky är riktigt gullig! Skulle gärna ha alla Muminkopparna, synd att de kostar skjortan.


Uppdate angånde lägenheten

Glömde ju säga hur det går med lägenheten. Vi har idag blivit erbjudna lägenheten för vårt bud + 25 000. Vi håller på och ska bestämma oss nu. Men om ingen hinner före så kanske den blir vår!

Kvällens middag: Kornris med lövbiffgryta




Kvällens middag mättes inte upp utan "höftades" helt enkelt ihop. Kan dock berätta vad jag hade i: Lövbiff (1 1/2 skivor) kikärtor, 1/2 tomat, tomatpuré, dijonsenap, turkisk yogurt,  samt lite hackad gul lök som jag stekte i olja tillsammans med lövbiffen och därefter allt det andra. Serverade som ni ser med kornris och ärtor och morötter. Gott. Känns bra att ha fått med nästan hela matcirkeln i en och samma måltid :-) Skulle Gisela gilla ;-)! Ska börja göra det till en sport att få med alla delar till varje mål, även om det såklart inte går jämt. Men ju fler delar som är med desto gladare blir kroppen! :-D

Stört jobbiga tankar kring min kropp ikväll dock - ignorera.

Nu ska jag mysa med min karl!


Otålig!!!!

De som säljer lägenheten vi är intresserade av accepterade inte budet som vi hade lagt. ÅHhhhhmensäljdååå!!! Vi höjde med 50 000 och tänker inte gå högre så nu är det bara att hoppas att de släpper den till det priset. Vad otålig man blir av att gå och vänta och inte veta! Ruggigt spännande!

En skön grej: Har lyckats byta så att jag nu bara jobbar luncher t om fredag och sedan är ledig lördag-söndag. Jobbar alltså nästan som en "vanlig" människa denna vecka :-) känns bra, för nu kan jag åka hem och mysa med R efter jobbet och dessutom umgås med honom hela helgen. Härligt!

Maten har gått bra idag :-)

Godnatt på er!


En ny dag

Idag ska R ringa och kolla om vi har möjlighet att få en lägenhet som vi är intresserade av. Vet att jag inte borde hoppas, men det gör jag såklart ändå.

Pirrigt. Med en bostadsrätt kommer ju ett megastort ansvar. Kanske måste jobba mer (usch) och vi kommer definitvt inte att kunna leva så frikostigt som nu, men men...Vi kommer ha något som är VÅRT! (och bankens, hihi)

Ska jobba heldag idag så vi ses väl inatt!

Less

Jag tycker att det är märkligt att man under ett två timmar långt personalmöte inte kan komma på EN enda postivt sak att säga om sina anställda. Vi är ständigt underbemannade och sliter som djur, ändå blev vi bara överösta med skit idag.

Idag är jag förbannad och riktigt less på mitt jobb. Hade det inte varit för att R och jag har ett kommande lägenhetstjänst på gång inom en snar framtid (?) och vi behöver ha fasta heltider för att få lån, så skulle jag säga upp mig imorgon.

Ska ta igen lite bloggläsning nu och försöka tänka på annat än jobbet och mina andra små problem. Har haft bra ork idag - det gläder mig verkligen! Maten har gått bra, men en del tankar som vanligt.

Vad har ni för er?

Dagen efter

Förut skulle jag automatiskt ha skurit ner på maten, ja rent av försökt äta så lite som möjligt en sådan här dag. Men inte idag. Aldrig mer. Måste om och om igen påminna mig själv att jag har lovat...

Vi hörs ikväll.

Kramar

Bästa medicinen

Vila, trevligt sällskap och massa god mat är vad dagen innehållit (förutom lägenhetsvisningen) och jag måste säga att det var precis vad jag behövde!

Att träffa min syster gick långt över förväntan bra! Vi talade om personliga saker, skrattade och hade det allmänt mysigt på ett kafé i gamla stan. Helt ångestfritt var det inte att träffa henne, men det känns verkligen som att vi har fått en nystart och att både hon och jag har mognat. Hoppas att det kan få hålla i sig, jag vill verkligen ha en bra relation med min syster.

Har ätit så mycket godsaker idag. Efter lunchen (jag åt bacon och broccolipaj) tog vi in varsin stor bit morotskaka och kaffe. Och nu har jag ätit en supergod fetaostmacka till middag och nu sitter jag här och smaskar efterföljande choklad, frukt och plockgodis. Längesedan jag åt så mycket "förbjudna"*  saker på en och samma dag. Jag har ju bestämt att jag inte ska "passa på" bara för att jag börjat äta något godisliknande. Tyckte på något sätt att jag ville köpa snask till ikväll ändå och då gjorde jag det! Det är inte detsamma som en överätning, jag måste lära mig att skilja på saker och ting. Jag vill inte förbjuda mig själv att göra på det ena eller andra sättet, vill jag ha godis flera gånger på en dag så måste jag ju få ta det. Alla förbud när det gäller maten är bara av ondo. Men såklart skriker kontrollen/ÄS: "Du får inte äta alla de sakerna på samma dag!!! Nu blir du FET!" Kloka J (jag) säger dock: "Skit i vad jag äter jävla kontrollhelvete, ju mer jag trotsar dig desto fortare dör du! Die! Die motherfucker!" Hehe. ;-)

Förresten första gången på länge som R inte är med när jag äter godis. Det skapar ju också lite ångest, men det är OK just nu faktiskt. Dagen efter är ju oftast värst, men alla (o)vanor går att bryta.

Nu ska jag fortsätta mysa framför tvn och datorn. Puss!

*Inget är längre förbjudet i min värld, men varje gång jag äter dessa saker som tidigare stod på den "förbjudna hyllan" så kommer de jobbiga tankarna fram. Utmaning varje gång alltså...


Funderingar

Kanske inte är så konstigt att jobbet känns övermäktigt. Jag mår inte helt 100 om man säger så. Kämpar ju varje dag hela tiden med alla tankar och med att våga äta tillräckligt. Jag gör det, men det skapar ångest och oro. Att på detta ha ett oerhört stressigt och fysiskt krävande arbete där jag ständigt är påpassad, måste vara trevlig och till lags är förstås inte ultimat. Jag orkar inte. Min kropp pallar nästan inte och mitt psyke gör det definitivt inte! Igår grät jag igen på jobbet. Skäms så oerhört för det, men det bara kommer. Ingen där fattar ju vad det är med mig och vad fan sak jag säga till dem? 

Dock tjänar jag för tillfället rätt bra: lönen suger, men dricksen kan ju en bra månad nästan fördubbla den vita lönen... Och jobba måste jag ju? Pengarna måste in om jag och R ska kunna förverkliga våra drömmar. Suck, det sätter verkligen ytterligare press på mig.

Vaknade för en stund sedan med en surrande trötthet och värk i hela kroppen, trodde först inte att jag skulle  orka ta mig ur sängen. men jag var ju tvungen att ta ut vovven för kiss och bajs. Vi var ute ca 15 min, promenad i snigeltempo och han blev jätteglad som fick nosa på allt eftersom matte gick så långsamt. Har ätit frukost nu och funderar på hur jag ska ta mig an dagen. Borde tvätta, städa, diska etc men jag kommer inte hinna det. Hatar att bo i ett stökigt och smutsigt hem :-( mitt kontrollbehov VRÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅLAR, men jag varken hinner eller orkar fixa något här hemma idag. Jag har saker att uträtta och när jag kommer hem i eftermiddag/kväll så måste jag vila. Måste. Ingen påtvingad träning för att döva någon ångest - min kropp är för trött och behöver återhämta sig. Punkt. Hatar de här lathetskänslorna som kommer nu. :-(

Det jag ska göra idag är att träffa min syster samt titta på en lägenhet. Lillasyster är en person som jag alltid jämför mig med när det kommer till vikt, utseende etc. Jävligt korkat då vi är rätt olika (båda är smala, men på olika sätt och till utseendet är vi väldigt olika) Lite nervös för att träffa henne idag, men det var hennes idé och jag vill ju visa att jag vill att vi ska vara vänner. Hon har inga uttalade ätstörningar, men enligt mig klara drag av ÄS. Orolig för att hon ska vara för smal idag, orolig att hon ska tycka att jag är för smal och triggas av det, orolig för att äta tillsammans med henne. Hade det varit någon annan jag skulle fika med så skulle de här tankarna knappast vara så påtagliga, men hon står för något som har varit. Hon vet allt om min anorektiska bakgrund plus att det finns en rivalitet oss emellan (och då inte bara gällande utseende utan annat också). Låter det krångligt? Det är det! Hon är en ganska komplicerad person som under hela förra året vägrade prata med mig pg a ett bråk vi hade. Så det är lite spänt. Känns som att jag måste fjäska och vara till lags. Ständigt i underläge, jag pallar inte!!! Önskar så att jag bara skulle kunna ta en mysfika med min syster. Suck. Men vi får väl se. När fan blir gammal så blir han religiös, saker kan faktiskt ändras med tiden och vem vet det kanske blir trevligt idag.

R jobbar, så min syster följer med på visningen. Önskar R kunde vara med också, men men...


Kvällens middag: Kornris med lax, avokado, kidneybönor och blomkål



1 port

1 dl kornris (okokt)
ca 100 g rökt lax
1 avokado
1 litet blomålshuvud
Lite kidneybönor

Koka kornriset. Släng ihop allt. Tugga och svälj.

Kämpar med tankarna om att portionen ser enorm ut. Jag behöver den, FAN det gör jag! Och nej, det är inte för mycket. NEJ. Den här maten var faktiskt grymt god! Tänk om jag bara kunde njuta utan att tänka!!

Enormt stressig dag på jobbet. Tär på mig. Hatar det.

Kram på er


Tugga

Svårt att hinna med att tugga maten och känna efter om man är mätt när ens lunch på jobbet måste hamna i magen på en kvart :-(

Nåja, nu sitter jag iallafall äntligen hemma och tuggar. Lättare här, men jag är ganska stressad så jag får påminna mig själv om det. Måste börja tugga och ta det lugnt när jag äter, lära mig lyssna på kroppen. Det är nödvändigt för att jag ska lära mig hur riktig mättnad/hunger känns.

Maten idag har gått OK. Borde nog ha ätit med under dagen. Lunchen var dock bra, förutom att jag var tvungen att i princip sluka den i en tugga då... 

Nä. Nu ska jag läsa lite bloggar och försöka koppla av lite. I säng innan halv fyra?

Nattinatt!

Kvällens middag: Lax med citronolja, fullkornsris, broccoli och kidneybönor


1 port

1 dl (okokt) ris
ca 100 g kallrökt lax
Broccoli
Kidneybönor
1 msk olja
Lite citronsaft och rivet skal
Salt och peppar

Koka ris och broccoli, var för sig eller i samma kastrull. Blanda oljan med salt, peppar, citronsaft och skal. Lägg upp allt och häll citrondressingen över. Enkelt och gott!

Råckänråll

Käkar lunch efter en löprunda i behagligt tempo. Som sällskap hade jag rockklassiker-kanalen i lurarna :-). Vet att det är lite fult att gilla den sortens musik, men jag ÄLSKAR det!!

Har f ö haft världens underbaraste morgon. Vi såg klart Bolt (underbar liten film!) till frukosten och sen gick vi och la oss igen. Hunden fick komma upp i sängen (vilket han aldrig får annars, men idag ska vi byta lakan) så vi låg där alla tre och mös, haha.

Nu ska jag äta upp min lunch, sen slappa, läsa lite bloggar och Mattillåtet. Har jag förresten sagt att R också läser den nu? Han säger att han känner igen mig i så mycket som står i boken och det smärtar att höra. Samtidigt är jag så oerhört glad att han tar sig tid att sätta sig in i mina problem. Han ska hålla koll på mig extra mycket nu säger han, uj uj uj... :-) Det är BRA - för den här gången ska jag inte stanna på halva vägen, nu ska jag bli FRI! 


Myskväll

 +  + +  + + +   = myskväll!


Mys..... Älskar GBs klassiska vanilj med tillbehör. Åhhhh...mums! Orkade dock inte se klart hela Bolt, men den verkar jättebra så vi ska se resten imorrn :-)

Kvällens middag: Buffé för två

 Blandad sallad, rostbiff, kycklingvingar, salsasås, turkisk yogurt, kikärtor, kalamataoliver, baguette och bregott. Mums!

Snart: Marängswiss!

Ledighet

Få saker slår känslan av att vakna upp och veta att man är ledig två dagar, tvätten är tvättad, disken diskad och golvet dammsuget. Ahhhh... :-)

Idag ska jag till kuratorn i eftermiddag. Få se vad jag hittar på fram tills dess. Nu ska jag äta klart min frukost och sen krypa ner i sängen igen. Underbart!


Sen middag

Har jobbat lunch idag och efter jobbet blev det handling, tvätt, städning och dusch, så middagen blev lite sen. Kvällens middag blev variant på en favorit i repris, en "rätt" som jag brukar äta ibland såhär (klicka) såg den ut förra gången. Idag hade jag sommargrönsaker istället för broccoli och tagliatelle istället för skruvar, annars precis detsamma som sist. Ser kanske inte jättegott ut, men det är det faktiskt! Gott och snabbt!




Nu ska jag äta och sen ska jag svara på kommentarer samt läsa och kommentera hos er :-D!

Helt OK dag

Lång, men helt OK dag. Imorgon jobbar jag bara lunch och ons-tors är jag ledig igen - härligt!

Ångesten har varit förvånansvärt låg (med tanke på lördagens och söndagens ätande) visst har jag en del dumma tankar, men det har ändå inte vart alls så jobbigt som det kan vara.

Nu: Bloggläsning och nattfika!

Strax: Godnatt!

Jag skiter i!

Hade megafet jävla äckelångest värre än på länge denna eftermiddag. Ultöstes av att jag inte hittade nåt snyggt att ha på mig, att håret inte blev bra, av att jag glömde mitt bankkort hemma, att jag inte visste vad middagen skulle innehålla, att jag tänkte på jobbet imorgon, att jag blev trött på mig själv för att jag ältar allt, att det känns som att friskheten/friheten är långt bort, att det känns som att jag bara äter och äter och är äcklig och så vidare... Allt på en gång. Fräste åt R. Tårar på tunnelbanan. Ja herregud.  Det höll på att sabba hela dagen.  Lyckades dock repa mig tack vare R och har faktiskt haft en trevlig kväll i sällskap av två människor som jag vet vill mig väldigt väl: R och svärmor.



Kvällens middag.

Nu blir det CHOKLAD! Och NEJ jag är ingen värdelös människa för att jag äter det idag igen! Punkt.

Imorgon är en ny dag. Det kanske blir jobbigt, men jag ska fortsätta äta. Fortsätta framåt., trots ångesten.

Kram 


Läser just nu:


Aka "Bibeln"

Har läst den många gånger förr och ett tag sov jag nästintill med den under kudden :-). Den här boken tåls att läsas om och om och om och om igen.

Tyvär har jag hört att Mattillåtet numer bara finns som talbok? Dock finns den att låna som vanlig inbunden bok på bibblan. Så låna, läs och lär för bövelen!!


I eftermiddag drar vi iväg på lägenhetsvisning. Kanske följer svärmor med och kollar :-). Förmodligen blir det restaurangbesök med nån lite lyxigare mat och kanske dessert ikväll. Godiset igår kommer spöka, men jag ska FAN skiiiiiiita i det! Jag FÅR ha det bra! (Och NI med!!!)

Kram på er alla, hoppas ni får en mysig söndag

Lördagsmys

 

Här mumsar vi glatt (och helt ångestfritt...eh...not...) Den lilla bilden föreställer Rs hand i en obscen gest, hehe. Han blev väl lite irriterad när jag ville fotografera istället för att låta honom hugga in på mumset :-) Lägg märke till att det är tre Japp i skålen på den lilla bilden och bara två på den stora. Kan vara därför handen kom i vägen för kameran kanske ;-)

Nästan för mätt nu. Men choklad är så jävla gott, jag kommer ta några bitar till. Har druckit kaffe till - så ljuvligt gott. Det är nästan värt lite ångest. Skulle aldrig kunna vara utan godis, och det är faktiskt inte livsfarligt, tvärtom.

Men lagom är svårt, känns som vanligt som att jag måste passa på. Oro inför morgondagen, men det ska nog gå bra!

Kram!

En förmiddagsrunda i september

Såg en orm när jag var ute och joggade. Fet, lång, äcklig och vidrig var den. Hoppas, hoppas att det var den sista ormen jag sett för i år (den jag såg var väl kanske den femte eller sjätte denna sommar!!) Jag har ormfobi, är verkligen jätterädd, men har blivit något avtrubbad efter alla dessa slingrande möten denna sommar och förra... Tycker ormjävlarna kan fatta att det är höst nu=de ska försvinna!

För övrigt så blev det en långsam runda idag igen. Vad hände med känslan av styrka och kraft i benen och drivet att springa långt och fort? Hm, det försvann. Har en trötthet i kroppen nu, men håller jag en jämn lunk så går det jättebra och är skönt. Jag hade tankar på att delta i ett lopp om några veckor, men jag tror inte att det är något för mig. Kan jag inte vara "bäst" så är det inget roligt...eller klart jag fattar att jag inte kan vara lika bra som elitlöparna, liksom, men tanken på att bli omsprungen, inte orka... Usch. Jag vill känna styrkan och friheten när jag springer. Ensam mot världen på något vis. Vill jag springa fort så gör jag det, men jag behöver inte slå några tider eller distanser. Jag springer för min skull - och älskar det. Det får inte bli kravfyllt, de dagarna är förbi då jag sprang på lånad energi.

Hann tänka en hel del på löprundan. Tänkte mycket på min förmåga att allt som oftast tänka negativt och att jag måste bryta det mönstret NU! (Affirmera, hjälper det och hur gör man? Tycker att det verkar så löjligt att stå och säga till sin spegelbild att: "du är bra, du ÄR bra, DU ÄR BRA!" liksom...men funkar det så funkar det. Jag måste ur den här negativa spiralen på något sätt, våga fokusera på det jag gör som är bra. Inte som nu bara tänka att jag är dålig som inte orkar jobba, dålig som inte klarar att bli helt frisk på en gång, dålig som...ja, ni fattar.

Nu sitter jag i soffan och smälter min lunch. Älsklingen ligger och sover, men ropade för en stund sedan något om "10 minuter till bara..!" så jag får nog snart sällskap :-). Får se vad vi hittar på idag, förmodligen stannar vi bara hemma ikväll, tror jag behöver det. Vill äta något gott och mysa framför en bra film. Eller så åker vi till svärmor och myser där (=slipper laga mat, hehe)

Vad gör ni idag?


Järnrik middag



1 port

1/2 paket Geas blodpudding
smör
1/2 apelsin
1 stor riven morot
1 paket kikärtor
1 msk olja
salt

Hur man går till väga tror jag att ni kan lista ut själva ;-)


Besviken

Jag gav bort mitt kvällspass till en annan tjej som ville jobba ikväll. Lunchen var överjävlig idag och jag ville bara gråta (vilket jag tyvärr sen också gjorde...) extrem stress från början till slut. Jag bara for fram och tillbaka som kulan i ett flipperspel. Till slut brast det för mig. När min kollega frågade om jag ville gå hem svarade jag först nej. Tänkte att jag fan skulle bita ihop. Ringde R och började såklart gråta igen. Sa att jag skulle fortsätta jobba. Bara några minuter efter att jag hade lagt på växte ångesten och gråten i mig - jag ville bara hem. Sa till min kollega att hon kunde ta mitt pass om hon ville och det gjorde hon. Ringde R och sen åkte jag hem.

Känner mig jävligt besviken på mig själv för att jag inte pallar med jobbet. Värdelös och otillräcklig. Vi behöver ju verkligen pengarna nu: lägenhet, framtida studier, barn! etc... Men det går inte!! Jag klarar det inte :-(! Inte idag iallafall. Är så sjukt trött i huvudet och i kroppen. Utmattad både fysiskt och psykiskt. Och ARG. Arg på jobbet. Arg på gästerna. Arg på mina kollegor som inte förstår mig. Arg på mig själv. Arg för att det inte funkar. Arg på mat/kontrolltankarna! AHHHHRG!

Men mest av allt är jag bara så ledsen.

Suck. Har gråtit en massa sedan jag kom hem. Vill bara att R ska krama mig, men han verkar inte på humör. Rädd för att han är besviken på mig. Så jävla hemsk känsla.

Inte särskilt hungrig, men jag ska strax fixa iordning blodpudding. Kommer säkert bli hungrig när jag väl börjar äta. Kanske lägger upp en bild sen om jag orkar.

Kram på er

Fy fan...

För denna långa, hemska dag som aldrig ville ta slut. Tyvärr påmindes jag idag extra mycket om varför jag avskyr mitt jobb :-( Har inte mycket positivt att säga om något idag. Suck. Lite jobbiga mat/kontroll-tankar som grädde på moset också. Suck igen.

(Hade med mig lunch hemifrån idag, burkmakrill med couscous, blandad sallad, inlagda rödbetor, paprika och olivolja. Bjuder på en bild så det här inlägget blir liiiiite skojigare iallafall ;-) Kram och godnatt på er!








Tidig hemgång!

Skööönt! Fick sluta en timme tidigare så nu är jag hemma hos mina pojkar (R och vovven) och myser. Nattfikar framför bloggarna som vanligt :-) Love it!

Vad kul med lite respons på matbilderna! Jag ska fortsätta med dem, för jag tycker att det är rätt kul faktiskt. :-)

Sara: Tack för berömmet, kul att du gillar bloggen. Ska som sagt fortsätta med matbilder lite då och då!
Lorena: Ha, ha. Vardagsmat bara ju, men vem har sagt att den måste vara trist, right? ;-)

Jobb 11.30-01 imorgon. SUCK. Måste därför sova snart.

Godnatt på er!

Dagens lunch: Pasta med broccoli, chilikeso och kikärtor



1 port:

1 burk Keso Chili

100 g pasta av valfri sort

1 msk olja

Broccoli

Kikärtor

Salt och peppar

Koka pasta och broccoli (i tillsammans i samma gryta om du vill spara disk). Blanda med kikärtorna, ringla över oljan, klicka ut keson. Salta och peppra efter behag. Klart!

Gott i all enkelhet... Sitter och lunchar nu alltså och försöker ladda inför jobb ikväll, 17-01. Inte jättesugen på att jobba om man säger så. Men det ska nog gå bra. Måste tänka positivt.

Kram på er!



Mys

Hemma efter en lägenhetsvisning och middag på en Grekisk restaurang. Trött, trött, trött... Nu blir det té, läkerol och frukt och sen är det dags för sängen!

Maten idag har gått ok. Som ni nog märkt har jag lagt upp bilder på det jag ätit. Sjukt jobbigt att fota allt ;-) så i fortsättningen får det nog bli bild på nån frukost här och nån middag där - det är ju ändå rätt kul! :-)

Känn er fria att kommentera det jag ätit, men tänk på att detta endast är en dag i mängden. Kanske ändå borde visa allt jag ätit nån mer dag så ni får se hur olika det kan vara från dag till dag. Vi får se, vi får se.




Kyckling och halloumisallad med kalamataoliver, pestodressing och tzatsiki





Mellistajm


Dagens lunch: Matvetesallad med kokta ägg och rapsolja


Guleböj


Tisdagsfrukost


RSS 2.0