Semesterlängtan, årets första orm mm.

Mindre än en månad kvar nu! Har inte så mycket timmar i juni, ledig över midsommar etc, så jag borde kunna stå ut till vecka 27...

Idag är jag ledig efter fyra tuffa dagar/kvällar på jobbet. I lördags slutade jag kl 02 och var inte i säng förrän 04.30, och igår fick jag jobba över till 01.30, skulle ha slutat 23 egentligen. Jobb imorgon igen, så denna dag skall innehålla så mycket mys som möjligt! Dock så finns plikterna där. Det ska tvättas, handlas, tränas och förmodligen även städas. Jag kan få lite ångest över att jag inte ska orka, eller vara jättetrött imorrn för att jag kört för hårt idag. Nåja. Positivt tänkande är nog en bra grej, ikväll blir det söndagsmys med älskade R - de två sakerna jag lever för ;-)

Igår såg jag det jag fruktat länge - en orm. Blev dock inte så rädd som jag trodde att jag skulle bli, men får jag se fler kommer jag att få ett hysteriskt anfall (som förra året när jag fick se TVÅ äckliga inom loppet av en halv minut, jag sprang så att mina ben knappt nuddade marken och hjärtat slog så hårt att jag trodde att det skulle hoppa ur bröstet på mig!) dumma, dumma ormar! Blir asfaltslöpning resten av sommaren nu eller? Trist, men jag tror inte att jag vågar utsätta mig för risken att möta på fler ormar. Huuu!

Nu: Tvättis. Blä.

Det bästa jag vet

Fick en ordentlig kram av R innan han stack till jobbet. En lång kram...och en puss :-)







Brööööööööl!


Svärmorsdejten i söndags blev minst sagt lyckad. Jag, R och hans goa lilla mamma roade oss kungligt på en välkänd steak-housekedja. Betyg över förväntan må jag säga.... Gigantiska margaritas, smältande bakpotatis med smör och gräddfil, biffen perfekt medium rare och sist, men inte minst - inte en *linneservett så långt ögat kunde se, nej hushållspapper stod istället på bordet :-D!
(*Befriande kontraster till min sk vardag på jobbet...där vinlistan är milslång och komplicerad, leendena krampaktiga och stämningen minst sagt bajsnödig)

Sedan promenad under skratt och flams hem till svärmors bo. Där väntade värmande kaffe och äppelkaka. Härliga tider. Njöt verkligen i fulla drag hela kvällen. (Älska, njuta, leva...)

Skulle gärna mysa JÄMT. Haha, det är det bästa jag vet. :-D Jobbade "bara" lunch idag så ikväll blev det mysmiddag i form av hemmagjord pizza framför tvn. Avrundar med gooooooooooooodis och grämer mig för att det är lång dag imorrn och för att älskade R och jag inte är lediga något tillsammans förrän söndag, men men... Älska, njuta leva.

Ps. Har fått tid hos en kurator. Hon lät snäll på telefon. Det är R som propsar på att jag går, men visst, jag tror att det är bra. Reda ut några ångestnystan? Ds.

KRAM!

Härliga drycker väntar!

Imorrn vankas det middag på restaurang med R och svärmor. Jag har blivit lovad både en Margarita och ett glas rött på restaurangen och sedan kaffe till desserten hemma hos svärmor... Härligt! Väldigt sällan jag dricker alkoholhaltiga drycker och ganska sällan jag dricker kaffe* så det känns lite extra lyxigt när det väl blir av. Ser verkligen fram emot morgondagen.

Ikväll dock jobb. Liten ångestklump i magen, men ska försöka ha mitt mantra "jagärledigimorrnjagärledigimorrn..." i skallen. Och försöka tänka att det (förhoppningsvis) inte är så många timmar. 




* Var koffeinist på hööööög nivå förut. Kaffe istället för mat  ibland (!) etc. Vanorna är rätt mycket bättre nu :-) och kaffet har fått sin nya plats som mysdryck vid cafébesök. Much better!

Antog en utmaning...

...från underbara Ummas blogg. Håll till godo och känn er utmanade att svara!

Vad äter du mest för mat? 

Jag älskar god mat! Gärna mat som gör gott för både kropp och själ. Vacker mat. Färgglad.

Favvorätterna/ätbara sakerna just nu:


•·          Fetaostsallad (obs RIKTIG feta, ingen gummi-Apetina tack!) med kalamataoliver, olivolja och ett gott bröd

•·          Sambons hemmagjorda pizza med ost, skinka, röd paprika, tomatpuré och oregano - back to basic, så underbart god. Mycket hög mysfaktor dessutom!

•·          Ugnsbakad lax, eller egentligen lax i alla former utom gravad

•·          Mammas lasagne - trygghet i en ugnsfast form J

•·          Frukt! Farlig, fettbildande frukt, hehe. Banan är favoriten, men det mesta går faktiskt ner.

•·          Choklad. Mörk, ljus och mittemellan med all världens smaksättningar.

•·          "Soppa på en spik" eller "kylskåpsrensing": Pasta med ägg, cous-cous med makrill, ris med bönor, hehe. Man tager vad man haver (när det är för långt till affären)

•·          (Tyvärr tvingas jag ofta äta på mitt jobb. Det är ingen angenäm upplevelse, stressigt och oftast äckligmat. Ibland har man dock tur och kan få sig en bit kalvlever -mums tycker jag, helt på allvar!)

•·          Avokado. I'm an addict, yes I am.

•·          Nybakade grahams-scones med smör och ost. Åhhhhh! Helgfrukost! 

•·          Entrecôte med olivciabatta, ugnsbagkade rotfrukter med olivolja och flingsalt, kalamataoliver och grekisk yoghurt. 

•·          Änglamarks fruktmüsli. Kostar snart 40 kr påsen, men jag kan inte byta nu, den är för god.

•·          Etc.


På kalas, är du den som sitter kvar vid bordet eller hjälper du till att duka av?

Jag har sedan barnsben älskat att ställa till med kalas. Min kära mormor och jag har tillsammans genomfört en rad lyckade tillställningar (tyvärr väldigt sällan numer, eftersom vi bor långt ifrån varann). Jag tycker om att fixa och dona och har ganska svårt att låta bli att hjälpa till. Dessutom är jag nog lite yrkesskadad, det faller sig naturligt att jag dukar av och frågar om det önskas kaffe.


Men, att få bli bortbjuden och vara helt i någon annans händer är också underbart. I julas hos svärmor gjorde jag inte många knop, blev småpackad och mös i soffan medan hon gladeligen serverade mig och min sambo.  Man tackar! Underbar kvinna, svärmor, på söndag bjuder vi henne på restaurangbesök, det är hon värd!


Var sitter du mest och bloggar?

I soffan, med datorn i knät både bloggar jag och läser andras (mest det senare). Mycket tid spenderas på detta sätt och det känns helt ok just nu.


Köper du ofta trisslotter?

Bara när längtan efter 5 miljoner blir för stor. Det skulle onekligen underlätta för vårt framtida lägenhetsköp och mina kommande studier.


I vilken stad eller vilket land har du tillbringat din bästa semester?

Stockholm, förra sommaren tror jag (enda gången jag har haft en riktig semester). Vi lekte turister och gjorde hela stan med omnejd. Underbart. Repris och två veckor längre semester i juli. Hurra! Drottnigholm, Gamla Stan, Vita bergen, Djurgården...


Vilken TV kanal tittar du helst på?

Måste säga kanal 6 eftersom mitt favoritprogram Simpsons går där. Tröttnar aldrig på den gula familjen. Marge är f ö min idol, finns det någon mer godhjärtad själ?


Har du gjort något trevligt under dagen?

Jovars, när jag var klar med "måstena" och hade duschat så sjönk jag ner i soffan och kände välbehaget sätta in. Nu har vi ätit gott och på schemat för kvällen står bara myyyyyyyys. Det kan jag leva med, hehe.


(Fyndade Anthon Berg-choklad för en tia chokladkakan! Aromrik, underbar choklad, sjutton också att jag inte bunkrade upp med fler...)


Hur länge?

Funderar ofta över hur länge hänger de ångestfyllda, ätstörda tankarna tänker finnas kvar hos mig? Jag har haft problem med maten sedan början av åttan (är nu 25), anorexi, ortorexi, hetsätning ja, i stort sett allt utom kräkning och laxering. I dagsläget så upplever jag det som att läget är bättre än någonsin! Ja, okomplicerat är det definitivt inte, men jag äter bra. Det som krånglar till saker och ting är KONTROLLEN som jag tvångsmässigt inte kan släppa när det kommer till bl a mat. Vill inte gå in på detaljer egentligen, men det kan handla om att känna ett behov av att mäta upp vissa livsmedel, att jag "måste" bestämma på förhand vilka dagar jag "får" äta en massa godis etc.

Kontroll...  Kontroll på ALLT, inte bara på maten, oh nej! Behövs så mycket kontroll i en flickas liv??? Kan jag leva utan? Troligtvis inte. Kan jag leva med mindre? Det är möjligt... Vill jag...? Jo, en liten tanke har börjat gro... Släppa mig själv fri... Vet ju hur mycket trevligare/roligare/snällare/sexigare jag blir utan för mycket kontroll.
 
Kärlek, lycka och framtidstro
Vi har så mycket att se fram emot
Önskar att jag vågade släppa taget
Och njuta av det vi har
Att inte rädslan över att förlora allt ständigt tog över
Blunda och andas
Älska



Ömma tår och goda bananer!

Tihihi, ja många sådana finns att trampa på, men nu syftade jag på mina egna skavsårsprydda små potäter. Lyckas alltid få hemska blåsor och skavsår på våren (varmt i skorna???) och i år är uppenbarligen inget undantag. Har stuckit hål på blåsorna (aja baja) och hoppas att det känns bättre imorrn, jobbet är nämligen tillräckligt kämpigt utan rörelsehinder!

Blir glad av att så många blivit arga på DNs "ani-frukt"-artikel. Vill dock poängtera en gång för alla att jag inte tycker att man bara ska äta frukt heller (för då får man ju inte i sig allt man behöver, som vi alla egentligen vet, ätstörda eller ej) MEN frukt är gott, nyttigt och inte ett dugg jäkla farligt eller fettbildande!  

BANAN är min favvofrukt! Under den här bananen döljs ca 1,5 dl ekologisk fruktmüsli från Änglamark, ca 2 dl naturell laktosfri yoghurt. JÄTTEGOTT och NYTTIGT mellis t ex eller som en del av frukosten.

Om någon läser: Vad har du/ni för favvofrukt och i vilken kombination gillar du den bäst?

Fruktad debatt

Ja herregud...  (Orkar inte ens länka, alla vet väl vad det handlar om ändå?). Är DN en skvallerblaska numer? Fet av frukt? My ass...

Bra att många är sura över den urblåsta artikeln, tycker jag. Jag förespråkar inte att någon ska leva på enbart frukt, men frukt ÄR en del av kostcirkeln, nyttigt, gott och i princip nödvändigt för att få i sig vissa vitaminer som man behöver för att må bra.

Vet inte vad det här bottnar i, jävla Atkins-köret förmodligen... Visst, pröva att plocka bort alla kolhydrater. Vet ni vad det leder till, jo: vansinne. Hetsätning, psykisk ohälsa. Mysigt va? Enjoy...

Smal och oväntad ledighet

14 dagars (!) blödande hittills, men docent Muttkikare konstaterade att allt såg bra ut. Sjukade mig igårkväll ändå pga enorm trötthet (kombination av oro och förkylning skulle jag tro). Var beredd att åka och jobba ikväll, men blev "avringd" imorse. Kommer tydligen att bli dött ikväll.

Denna oväntade ledighet fredag t om måndag känns både bra och dålig. Min första impuls var att springa ut på den vanliga löprundan....MEN VÄNTA LITE HÄR JU VA!!!? Löprunda? I don't think so! En mage som gör lite ont, blödningar i 14 dagar samt en redig förkylning - då får allt löprundan vänta!

Har ätit både lunch och frukost idag, fast jag bara sovit en massa. Kanske får jag ångest senare. Dock vet jag vid det här laget att svält inte löser några problem eller dämpar någon ångest, det är bara lurendrejeri. Hmm. Jag tål nog mer mat än jag tror. R säger att jag är pinnig just nu och att t om rumpan är liten. Själv märker jag ingen skillnad! Har jobbat mycket, säkert därför jag gått ner. Går upp det lika fort igen. Jag vill vara smal och jag vill äta. Måste jag välja så väljer jag äta. Livet är värt för mycket för att låta all energi gå åt till viktnojor. Punkt.

RSS 2.0